Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Вижте как Благоевград чества 24 май
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:59 / 25.05.2016Коментари (0)1552
С издигане на Националния флаг и европейското знаме в двора на Национална хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий" започнаха честванията по повод Деня на славянската писменост и култура и празник на Благоевград. Абитуриенти, учители, бивши и настоящи възпитаници, общественици и граждани станаха част от тържествената програма по предаване и приемане на училищното знаме на Национална хуманитарна гимназия. Тържественият ритуал събра в двора на НХГ поколения възпитаници на бившата Солунска гимназия. Те бяха поздравени от заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова и директорът на гимназията Марин Митов.

"За мен е изключително приятно да стоя днес пред Вас и да Ви поздравя по повод празника на училището, по повод 24 май, от свое име и от името на кмета д-р Атанас Камбитов. Бивша Солунска гимназия наистина е светиня, която трябва да пазим. Скъпи абитуриенти, никога не забравяйте своите съученици, помагайте си, където и да сте. Благодарете на учителите си, защото благодарение на техните критики сте израснали и сега вече може гордо да поемете към светлия живот. Пожелавам Ви успех, гордейте се със себе си, с града си, с училището си", каза в част от приветственото си слово заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова.

Непосредствено след предаване на училищното знаме на НХГ, благоевградската общественост положи цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий. В церемонията се включиха народните представители Даниела Савеклива и Йордан Андонов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, свещеници от благоевградския храм "Въведение Богородично". Цветя бяха положени и от името на евродепутатите Мария Габриел и Андрей Новаков.

Програмата по повод 24 май включваше и тържествено шествие, от два лъча, предвождани от Биг Бенд - Благоевград и Детски духов оркестър към ОДК, които се срещнаха на площад "Георги Измирлиев".

Програмата продължи с празничен концерт на възпитаници на Национална хуманитарна гимназия пред зала "22 септември". Те бяха подготвили богат репертоар, с което допринесоха за празничното настроение на жители и гости на Благоевград.


Още по темата: общо новини по темата: 85
27.05.2023 »
27.05.2023 »
27.05.2023 »
25.05.2023 »
24.05.2023 »
24.05.2023 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: