Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Валери Смиленов: Областната управа не е нарушила закона
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:25 / 08.02.2010Коментари (0)375
© Blagoevgrad24.bg
Областна управа - Благоевград не е нарушила Закона за политическите партии, както твърди депутатът Корнелия Нинова, заяви днес губернаторът Валери Смиленов, съобщават от институцията. Вероятно Нинова е била подведена относно въпроса с клубната база ползвана от БСП-Петрич. Фактите говорят следното: На 29.07.2007 година е изтекъл договорът за наем на БСП-Петрич с областната управа. След този период бившият областен управител Владимир Димитров е предложил анекс към договора на БСП, но той не е бил подписан. Не е ясно по какви причини, което обаче означава само едно, че те до момента на прекратяване на договора са ползвали имота незаконосъобразно.

Междувременно е установено, че БСП-Петрич има неизплатени наемни вноски за октомври, ноември, декември-2006 г. и януари, февруари, март и април 2007 г. На база на тези данни на БСП-Петрич е даден срок от 14 дни да освободят частната-държавна собственост, считано от 10.12.2009 година. А на 21 януари 2010 година областният управител Смиленов ги уведомява, че започва процедура за изземване на имота. Не може да се твърди, че има незаконни действия от страна на областната управа и по други причини.

На 19.10.2010 година комисия от областната управа в Благоевград е направила проверка на място на имота в Петрич и установява драстично нарушение. Оказва се, че БСП е превърнала първия етаж от клуба в кафене, заведение за обществено хранене със склад и кухня. Помещението е било преотдадено за извършване на търговска дейност, а това, както знае вече цялото общество е абсолютно нарушение на Закона за политическите партии.

И още - Депутатът Корнелия Нинова смята, че сме длъжни да предложим друго помещение. Но в случай, че БСП-Петрич нямат изискуеми вземания. А те към момента на издаване заповедта на областния управител Смиленов са дължали наем за повече от 3 месеца. От изнесените данни е видно, кой е некоректният. Областната управа държи, когато някой прави политически изявления и отправя закани да се придържа към фактите, а не да се говори на ангро.

 
 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Конфликт Израел-Газа
Парламентарни избори 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: