Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Тунелът под Кресненското дефиле ще бъде най-дългият в Европа
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:48 / 05.12.2013Коментари (0)1094
©
Проектантите на АМ "Струма" увериха, че плановете на общинското ръководство в Благоевград за изграждането на Логистичен център ще бъдат взети под внимание при изработването на окончателния проект за новата магистрала. Това стана в рамките на обществено обсъждане, което се състоя днес в благоевградската зала "22 септември".

Темата бе дискутирана, след като кметът Атанас Камбитов представи намеренията на общината пред експертите и постави въпроса за обособяването на допълнителен подход от магистралата към планирания транспортен център. Сред аргументите на кмета бяха, че в Благоевград се намира единствената митница между София и Солун, а в допълнение географското положение на града го прави изключително подходящ за подобни интермодални транспортни връзки. Д-р Камбитов изтъкна, че така ще се осигури и подход от магистралата към многохилядните благоевградски квартали "Еленово" и "Струмско", които по-лесно ще могат да се възползват от пътния коридор. Проектантите и пътните инженери увериха, че плановете на общината ще бъдат взети под внимание при разработването на окончателните чертежи и схеми за изграждането на ЛОТ 3 на магистрала "Струма" поради важността на планирания център и позитивното му влияние в региона.

При представянето на предпроектните планове стана ясно, че тунелът под Кресненското дефиле ще бъде най-дългият в Европа и втори по дължина в света. Проектантите предвиждат той да има две отделни тръби с дължина 15,3 километра, а сечението на всяка от тях да е около 11 метра.

Предвижда се строителството на ЛОТ 3 да започне през 2015 година, като очакванията са да бъде завършен през 2017. Пробиването на тунела, което ще стане най-вероятно с тунело-пробивна машина, ще отнеме на специалистите поне 7 години, по думите на експертите от НК Стратегически инфраструктурни проекти.

На публичното обсъждане, освен представители на Министерството на регионалното развитие, присъства и председателят на Национална компания стратегически инфраструктурни проекти Асен Антонов, кметове и представители на общини в обхвата на бъдещата магистрала, зам.-кметът на община Благоевград инж.Стоян Благоев, главният архитект Васил Тинчев, граждани и представители на неправителствени организации.


Още по темата: общо новини по темата: 147
01.03.2024 »
26.02.2024 »
20.02.2024 »
20.02.2024 »
20.02.2024 »
20.02.2024 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Евроизбори 2024
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Застреляха Алексей Петров
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: