Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Тъмната комедия "Хедърс" на студентите от АУБ завладява Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:13 / 27.03.2024Коментари (0)1012
С фурор премина премиерата на тазгодишната продукция на Клуб “Бродуей" към Американския университет в Благоевград. Заглавието, което студентите представят тази година, е “Хедърс" (Heathers) - световноизвестен мюзикъл по филма с Уинона Райдър от 80-те години, който не е поставян досега у нас.

“Хедърс" разказва историята на Вероника Сойер, която ще ни поведе по трънливия път на порастването. Мотивирана, смела, готова да превземе с гръм и трясък училищната йерархия, Вероника става част от убийственото трио на самия връх: Хедърките. Тъкмо в този момент се появява и Джейсън Дийн, обвит в мистерия и чар, за да открадне сърцето й. Способни ли са Вероника и Джей Ди да преобърнат утвърдения ред сред мрачните и сложни взаимоотношения в гимназията Уестърбърг Хай?

Режисьорът на петнадесетата продукция на клуба Теменуга Георгиева и вокалният режисьор - Апражита Джаярам, разкриха специално за “Фокус" подробности от кухнята в последните репетиции преди дългоочакваната премиера.

“Вълнението ми е силно и разнопосочно. За първи път оглавявам такъв проект, с такъв мащаб. Мюзикълът като театрално направление е особено амбициозно начинание - музика, танци, актьорска игра. Координацията на целия този поток от креативни и можещи хора е предизвикателство. Всеки ден ми носи нови уроци. Старая се да съм винаги с отворени очи, уши и обятия. За щастие, съм късметлийка този път. Хората, с които работим рамо до рамо, час след час, са толкова талантливи и отдадени. С такъв екип няма как да не постигнем и невъзможното", разказва Теменуга.

“Хедърс" е любимият мюзикъл на Апражита и едва сдържа търпението си да види как той оживява на сцена. “Развълнувана съм и съм нервна. Всички работихме изключително усърдно през последните месеци и знам, че ще плача от щастие на премиерата", каза вокалният режисьор.

Това е трета година в клуба и за двете момичета. Дебюта си в “Бродуей" Теменуга направи, превъплъщавайки се в ролята на Фролайн Кост в продукцията на “Кабаре" през 2022.

“Съвсем натурално беше за мен да се запиша за кастинга на “Кабаре" във втората година от следването ми в АУБ. Да си част от нещо по-голямо от теб, нещо значимо, което въздейства на маси хора из страната, да имаш ценната възможност да изразиш и утвърдиш себе си на сцената… мога да изброявам до утре. “Бродуей" седи в основата на пътя ми в АУБ", сподели режисьорът.

Апражита идва чак от Индия, за да учи в Американския университет и впоследствие да стане част от клуба “Бродуей".

“Хедърс" е тъмна комедия. Саркастична е и е смешна, но същевременно засяга някои сериозни и адски значими проблеми. Ще е много забавно - очаквайте да се смеете, да плачете, да ахнете от изненада. Нямам търпение всички да го видят!", развълнувана е Апражита.

“Зрителите ни трябва да дойдат с отворени сетива. Heathers е дързък мюзикъл с отровно чувство за хумор и случки, които шокират и провокират размисъл. Засягат се нелеки теми като пубертет, тормоз в училище, вина, отмъщение и други. Никой от героите не е черен или бял, всички са в сивия спектър. Виждаш ги как преживяват вълненията на живота на възрастния за първи път и се чудиш… Мразя ли те или те обичам?", описва мюзикъла Теменуга.

След четири дати в Благоевград (25.03-28.03) на сцената на театър “Карл Джераси" на кампуса на АУБ, клуб “Бродуей" тръгва на турне из страната. Първа спирка е София с две представления на 31.03 в НАТФИЗ, следва Стара Загора на 02.04 в Държавната опера. На 04.04 трупата се отправя към Бургас и Културен дом НХК, а големият финал е на 06.04 на сцената на ФКЦ във Варна.

Мюзикълът се изпълнява на живо на английски език с български субтитри, с жива музика от The Haters.

Евгения ТРИФОНОВА

Още по темата: общо новини по темата: 5077
27.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
предишна страница [ 1/847 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Великден 2024 г.
Изчезна 12-годишно дете от Перник
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: