Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Трима режисьори ще работят върху мегаспектакъл за 100-годишнината на театъра в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:48 / 29.08.2019Коментари (0)382
© БТА
Трима режисьори ще работят върху мегаспектакъл за 100-годишнината на Драматичен театър "Никола Вапцаров" в Благоевград. Това каза на пресконференция днес директорът на културната институция Маргарита Мачева, съобщава БТА.

Спектакълът е посветен на живота и творчеството на патрона на театъра Никола Вапцаров. За това представление сме поканили трима от най-ярките и изявени млади български режисьори - Стайко Мурджев, Боян Иванов и Тея Сугарева, посочи директорът на театъра. В проекта ще се включат артисти от всички поколения. Поканени са и актьори, които в продължение на десетилетия са играли на сцената на драматичния театър. Сред тях е Юлия Дживджорска, която сподели, че поканата искрено е зарадвала нея и колегите й. Още повече, че става дума за стойностен проект и участие, което да ни донесе удовлетворение, а не просто да преминем през сцената като дух от миналото, допълни с усмивка актрисата. 

Спектакълът ще бъде представен пред публика в края на октомври, но честването на 100-годишнината на театъра няма да се ограничи само с това представление, каза директорът. През цялата година ще има събития, свързани с вековната му история. Ще бъде открита изложба, посветена на благоевградския театър. Почти е готов и летопис, в който е събрана информация за всички постановки, които са играни на сцената на драматичния театър, за актьорите и любопитни факти, свързани с културната институция. 

На днешната пресконференция присъства и председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев, който отбеляза, че културната институция се ръководи добре от настоящия екип. Показателно за това са приходите през последния сезон, които са се увеличили два и половина пъти спрямо предходния, посочи той. Това ще доведе до по-бързо преодоляване на проблема със сериозния дефицит, натрупан от театъра в продължение на години, а от там и до спокойна среда за творческа дейност и достойно заплащане.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: