Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Термометърът удря 33 градуса в Благоевград в понеделник!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 23:16 / 14.04.2024Коментари (0)690
©
В понеделник минималните температури в повечето места ще са между 9° и 14°, в София 10°. Ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът от юг-югозапад ще се усили до умерен и с него дневните температури още ще се повишат, максималните ще бъдат между 29° и 34°, по-ниски по крайбрежието на морето, в София – около 30°.

В планините ще бъде слънчево. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще бъде умерен до силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 15°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб и умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат от 22°-23° по северното крайбрежие до 29° в района на Бургас. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но с тенденция на усилване.

Във вторник денят ще започне с разкъсана висока облачност, но от югозапад тя ще се увеличава, вплътнява и снижава. Привечер на отделни места в крайните западни райони е възможно да превали краткотрайно. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Все още ще е топло, сутрешните температури в повечето места ще са между 13° и 18°, дневните - близки до 30°.

В сряда в източната половина от страната ще се задържи с югозападен вятър и високи температури, все още с разкъсана облачност. Над западната въздушната маса ще се лабилизира и на много места ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури с усилване на вятъра. Възможни са градушки. Има повишена вероятност за локални значителни количества валеж. След обяд и през нощта срещу четвъртък, с обръщане на вятъра от запад-северозапад, ще нахлува студен въздух. Дневните температури ще започнат да се понижават, значително в Западна България, където ще остават до 18°-20°, но на изток ще са все още до 26°-28°.

В четвъртък ще е ветровито и застудяването ще продължи. Облачността ще е променлива, на места ще има и краткотрайни валежи, в Южна България с гръмотевици; отначало над около 1100-1200 метра ще вали сняг, но постепенно границата дъжд-сняг ще се понижава.

В петък вятърът ще отслабне, валежи ще има на малко места. Ще се понижат и нощните температури, а и дневните ще бъдат под климатичните норми за тази част от април, максималните - до 20°, на места и под 15°. В събота валежите отново ще се активизират. Вятърът ще стане от източната четвърт и отново ще се усили.

В неделя валежите ще намалеят и ще спрат, най-късно в източните райони. След обяд и облачността от запад ще се разкъсва и ще започне да намалява. Вятърът ще се обърне от северозапад и ще отслабва.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
Евроизбори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: