Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Театър "Pop up" завладя публиката на "Тара-ра-бумбия"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:48 / 19.05.2016Коментари (0)290
©
Театралното предизвикателство "Тара-ра-бумбия" представи три последователни постановки. Звездите Анастасия Лютова, Василена Атанасова, Весела Бабинова, Луиза Григорова и Пенко Господинов се превъплътиха в ролите на героите от "Лив Щайн" на Нино Харатишвили. Постановката на режисьора Крис Шарков "Лив Щайн" представи съвременния човек вгледан в руините на личния си живот. Прескачащ между илюзии и истина в търсене на идентичност, фиксиран в успеха в кариерата си не като осигуряване на социален и материален статус, а като осребряване на изначална и неутолима липса, осмислящ ценността си на изчезващ европейски артист. Всичко това бе вплетено в една нова пиеса от началото на 21-ви век, напомняща едни важни образци от театъра на съпреживяването през 20-ти век. Усещанията на зрителите бяха подсилени от отличната сценография на Чавдар Гюзелев, костюмите на Илияна Кънчева и допълващия образ на музиката на Асен Аврамов.

Максим Фонин и руското участие в Международния театрален фестивал "Тара-ра-бумбия" на "Pop up" театър от Санкт Петърбург бе силно и интигуващо. Спектакълът "Гориво" на Семьон Александровски и драматурга Евгений Казачков. "Гориво" пренесе благоевградската публика в света на "научния" монолог на физика, програмиста и IT-предприемача Давид Ян - създател на компанията ABBYY и организатор на първия мащабен "флешмоб" в Русия. Бъдещите Нобелови лауреати изпадат в депресия, разгадават значението на трите седмици, откриват законите според, които съществува света, и неистово вярват в магическата сила на числото 8.

Третата и последна постановка в "Тара-ра-бумбия" бе "Shopping and f*cking". За първи път в Благоевград оживя една твърде необичайна театрална сцена - магазин "Mr. Bricolage". Актьорите от театър "Реплика" откриха едно пространство, което намери един нов живот по проект на режисьора Марий Росен. Пиесата на Марк Рейвънхил е написана през 90-те години на миналия век и се превръща в световен хит, който направи своята дръзка заявка и в Благоевград.

"Тара-ра-бумбия" продължава днес, от 20.00 часа на Голяма сцена на ДТ "Никола Вапцаров" с постановката на Младежки театър "Николай Бинев"- "Пилето" от Наоми Уолъс. Режисьор на постановката е Васил Дуев, сценографията е на Мира Петрова, музика Петя Диманова, хореография- Стефания Георгиева. Главните действащи лица в постановката са Александър Хаджиангелов, Никола Стоянов, Ярослава Павлова, Светослав Добрев, Петко Венелинов и Стилиян Желязков. "Пилето" е пиеса за приятелството и семейството, за любовта и войната, за лудостта и красотата и най-вече за стремежа на един човек да полети като птица.

"Последният страстен любовник" на Нийл Саймън излиза пред благоевградчани от 22.00 часа на Камерна сцена. Сценичният вариант, постановката и сценографската идея са на Огнян Спиров и Биляна Дилкова, костюми- Биляна Дилкова. Божана Косева и Мартина Аспостолова допълват постановката с музикално оформление и хореография. В ролята на Барни ще влезе Кънчо Кънев, Илейн е Мартина Апостолова, Боби - Божана Косева, а Джънет - Биляна Дилкова. Мъж, който ще премине през много "сезони", за да ... се върне отново в началото, но дали той е същият, жители и гости на Благоевград ще могат да разберат днес.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
България в еврозоната
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: