Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Съветниците приеха Програмата за управление на отпадъците на Община Благоевград за периода 2015 – 2020 г.
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:39 / 11.12.2015Коментари (0)566
©
Програмата за управление на отпадъците на Община Благоевград за периода 2015 - 2020 г. беше приета с пълно мнозинство на редовно заседание на общински съвет. Предложението за гласуване беше направено от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, с цел постигане на устойчиво управление на отпадъците на територията на община Благоевград и запазване доброто състояние на останалите компоненти от средата. Приемането на програмата ще позволи и процедурата по изграждане на депото да бъде завършена в срок.

"В понеделник възнамеряваме да внесем предложението до ПУДООС във връзка с изграждане на депото. Подсигурено е финансиране от Държавния бюджет и идеята е в началото на 2016 година да стартираме процедурата за избор на изпълнител, а в края на юни депото да бъде готово.", каза кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Той поясни, че след изграждане на депото санкциите за Общината ще отпаднат. В момента Община Благоевград има издадено строително разрешение и плаща 50% по-ниски отчисления. Общият проект за изграждане на депото включва две клетки, довеждаща и обслужваща инфраструктура, сепарираща и компостираща инсталация, както и пречиствателна станция.

По предложение на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов беше дадено и съгласие на VII СОУ "Кузман Шапкарев и III ОУ "Димитър Талев " да кандидатстват по проекти за Трансгранично сътрудничество България - Македония за повишаване на екологичното образование чрез подобряване на енергийната ефективност в училищната инфраструктура. По време на заседанието общинските съветници в Благоевград определиха размера на възнагражденията си. Те ще получават 25% от брутната заплата на председателя на ОбС месечно. От тях 50% ще са за участие в сесиите на Общински съвет, 25% за участие в комисиите на минипарламента и 25% за участие в комисии, назначени от кмета. Съветникът Кирил Ваклинов предложи да бъде гласувана заплата от 1% от възнаграждението на председателя на ОбС, което не бе прието, след като председателят на Общински съвет Радослав Тасков даде възможност на тези, които искат да взимат 1% да подпишат декларация, с която се съгласяват останалите 24% да отиват в някои от фондовете за подпомагане на нуждаещи се.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
Случаят "Даная"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: