Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Съветниците подкрепиха цялостния отчет на Бюджет 2016 на Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:31 / 25.08.2017Коментари (0)450
©
Основната точка залегнала в дневния ред на днешната редовна сесия на местния парламент бе Годишен отчет за изпълнение на бюджета, инвестиционната програма на община Благоевград, сметките за средства от Европейския съюз, състоянието на общинския дълг и друга отчетна информация за 2016 година. След проведеното на 17 август обществено обсъждане и състоялото се на 21 август общо заседание на постоянните комисии към общински съвет, на които бяха изнесени подробни доклади относно приходната и разходна част на бюджета и инвестиционната програма на общината за изминалата година, съветниците подкрепиха цялостния отчет на бюджета.

Общинските съветници приеха предложението на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, залите в благоевградския парк Македония да бъдат отдавани под наем за провеждане на културни, музикални или събития от личен характер, спортни мероприятие и др. Определени са и съответни суми за наемане на залите според нуждите на наемателите.Училища, културни и социални институции, юридически лица с нестопанска цел, регистрирани на територията на община Благоевград, членуващи в спортни федерации и участващи в държавни първенства, ще ползват общинския имот безвъзмездно.

На днешната сесия беше разгледано предложение относно изпълнение на мерките, заложени в Програмата за намаляване на вредните емисии в атмосферния въздух на фини прахови частици и полициклични ароматни въглеводороди на територията на Община Благоевград. В тази връзка редица общински съветници отправиха питания за мерките които се предприемат към предприятието "Био ТЕЦ Рубин", използващо слънчогледови люспи за производство на електроенергия. Даниела Стефанова-главен експерт еколог към общината поясни, че предприятието е санкционирано от РИОСВ, в чиято компетенция е. Освен това, със заповед на кмета е назначена общинска комисия, която следващата седмица ще направи проверка дали са изпълнени предписанията за монтиране на по-мощни пречиствателни съоръжения, отговарящи на производствената мощност.

Дебати предизвика и предложението относно предстоящо извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК. Местните парламентаристи приеха направеното от общинския съветник Гергана Янчева предложение, да бъде включен в текста на заседанието предприемането на спешни действия относно изпълнение на задълженията на ВиК оператора- ВиК ЕООД Благоевград да експлоатира и поддържа предадената му по силата на сключения договор с ВиК асоциацията ВиК мрежа. Конкретният повод е тежкото положение с водоснабдяването на територията на селата Логодаж, Дренково и Клисура поради недобра експлоатация и поддръжка на водопроводната мрежа от страна на ВиК ЕООД.

Местните парламентаристи гласуваха "против" всичките предложения, касаещи одобряване на доклад за експертна оценка, определяне на начална тръжна цена и обявяване на публичен търг с тайно наддаване за седем общински имота на територията на град Благоевград.

С пълно мнозинство съветниците одобриха създаването на временна комисия за подбор на кандидати за съдебни заседатели за Окръжен съд Благоевград, която ще разгледа подадените документи и ще проведе интервюта с кандидатите, преди влизането им за разглеждане на сесия. За председател на Комисията бе избрана Цвета Рангелова, а за членове Гергана Янчева, Кирил Илиев, Кирил Ваклинов и Васил Димитров.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: