Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Съдят бивш полицай за причиняване на телесна повреда на гражданин в Благоевград
Автор: Цвети Тончева 16:57 / 13.01.2023Коментари (0)379
©
Днес, 13.01.2023 г., Районна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт по дело за причиняване на средна телесна повреда от полицейски служител при изпълнение на службата му. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 131, ал. 1, т. 2, пр. ІІІ, вр. чл. 129, ал. 2, пр. ІІ, алт. 2 от НК.

Към м. януари 2022 г. обвиняемият В.Г. (на 25 години) заемал длъжността старши полицай в сектор "Патрулно-постова дейност и масови мероприятия - Благоевград“ към дирекция "Жандармерия“ в МВР.

Вечерта на 22.01.2022 г. той бил на работа, като участвал в провеждане на полицейска операция по опазване на обществения ред, противодействие на престъпността и незаконната миграция по време на зимния туристически сезон. В тази връзка В.Г. заедно с колегите си се намирал на ул. "България“ в района на изхода на гр. Банско.

Около полунощ на няколко метра от служебния им полицейски автомобил спрял Р.С. Служителите на реда му заявили, че им пречи да работят. Мъжът им обяснил, че е спрял за малко, за да изчака колегите си.

В следващия момент обвиняемият В.Г. излязъл от автомобила, приближил Р.С. и му нанесъл удар с крак в областта на коляното. Пострадалият паднал, след което полицаят му нанесъл още няколко удара с крак в областта на гръдния кош. Веднага след това служителят на реда се прибрал в автомобила.

Приятел на Р.С. подал сигнал за инцидента на телефон за спешни повиквания 112. Мястото било посетено от полицейските служители в Районно управление на МВР в гр. Банско.

По случая е било образувано досъдебно производство, а В.Г. е привлечен в качеството на обвиняем за извършеното от него деяние.

Видно от изготвена по делото медицинска експертиза, вследствие на нанесените удари от страна на обвиняемия пострадалият Р.С. получил травматични увреждания, в т.ч. скъсване на менискус на коляното, довело до трайно затрудняване на движението.

Предстои делото да продължи в съда.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: