Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Стефка Терзийска: Физически съм доста по-добре, стоя на краката си, окото ми е безвъзвратно загубено, много по-жестока е психическата травма
Автор: Ливия Кукова 19:17 / 10.12.2023Коментари (0)715
© Фокус
Физически съм доста по-добре, стоя на краката си, окото ми е безвъзвратно загубено, но много по-жестока е психическата травма. Това каза пред журналисти Стефка Терзийска, която преди два месеца бе жестоко пребита пред дома си на улица "Илинден“ № 21 в Благоевград, предаде репортер на Blagoevgrad24.bg

Тя благодари на всички, които тази вечер са се отзовали на организираното факелно шествие.

"Идеята на това събитие, което инициирахме, от една страна е провокирано от коректната случка с мен и това, че искаме да изразим своя апел към институциите. До момента те свършиха работата си безукорно, но за нас това не е достатъчно. Искаме истината да излезе наяве, нещата да бъдат доведени до своя край и до това да се просветли кой е истинския поръчител и виновен, тоест кои са всички виновни за това брутално нещо, което ми се случи. Апелираме за справедливост на светло и нещата да се доведат докрай. Същевременно това факелно шествие е израз на подкрепа към всички жени, които са били на моето място. В последно време много познати и непознати жени ми писаха и се оказа, че много жени са в това положение. Тях ги е страх да говорят и да се обърнат към институциите, защото не вярват, че ще им се помогне. С това наше шествие искаме да изразим подкрепа и към тях и да им кажем, че няма как да им се помогне ако не потърсят помощ. Не се страхувайте, има хора, които ще застанат до вас, както стотиците хора, които застанаха до мен след случката, след това брутално събитие. Ще ви се помогне ако потърсите помощ. Не се страхувайте, не сте сами в това, което притежавате“, каза още тя.

Стефка Терзийска добави, че днес е сред хората, за да даде личен пример, въпреки всичко, което й се е случило и въпреки, че й е изключително тежко и трудно.

"Трябва да намерим кураж в себе си и да покажем, че няма да се предадем и няма да се примирим, докато не получим възмездие за хората, които посягат на човешкия живот“, добави Стефка.

Жестоко пребитата жена коментира, че през последните два месеца е получила подкрепа от много хора, а организираният първи протест в нейна подкрепа й е вдъхнал страшно много кураж, особено в първите дни, когато все още е била в болницата и е преживявала шока от случилото се, болките и отчаянието – дали някога ще може отново да живее, както преди.

"Физически съм доста по-добре, стоя на краката си. Окото ми е безвъзвратно загубено. Консултирала съм се с редица лекари, включително и в чужбина. Няма да виждам отново с него. Но много по-жестока е психическата травма и това да повярваш, че е възможно някой така брутално да посегне върху живота ти и в един миг всичко, което си бил да се преобърне тотално. Все пак съм благодарна, че съм жива, но това е страшен удар за мен и децата ми. Невероятен е шока и още дълго време ще мине, докато го преживеем. Самата аз всеки ден го изживявам отново и отново“, подчерта тя.

Във връзка с това, че бившият й мъж Йоанис Козас, сочен за поръчител на опита за убийството й, в момента е под домашен арест, Стефка коментира, че изобщо не се чувства спокойна, дори напротив.

"Самата мярка, която беше гледана, беше тихомълком, без да се разбере с цел да няма отзвук в медиите и обществото, тъй като всички знаем, че това, което той е твърдял, че му е лошо, че получава инфаркт и е викана линейка не е вярно. Самите доктори от бърза помощ са го казвали многократно. Не, не ме успокоява това, че е под домашен арест. Не знам какви документи е представил, за да е под домашен арест. Не е болен и от онкологично заболяване, беше дори в чужбина“, прибави тя.

На факелното шествие в подкрепа на Стефка, освен десетките жители на Благоевград, бяха също председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков, заедно с общински съветници, както и кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, представители на Общинска администрация – Симитли и граждани от съседната община.

Пред журналисти председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков каза, че се присъединява към протеста в качеството си на гражданин. Той заяви, че един от основните приоритети на местния парламент през мандат 2023 – 2027 година ще бъде да се създаде Кризисен център за жертви на домашно насилие, като целта е всички хора, които са били жертви да получат адекватна закрила и защита.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов пък каза, че е в Благоевград, за да подкрепи Стефка, Коста и цялото им семейство.

"Искаме да се чуе гласът на хората, ако продължават да се случват такива неща, това не говори добре за нацията“, каза той.

Още по темата: общо новини по темата: 13
19.07.2024 »
10.12.2023 »
04.12.2023 »
21.11.2023 »
09.11.2023 »
19.10.2023 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: