Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Силно емоционално изживяване за публиката на "Тара-ра-бумбия“
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:19 / 14.05.2017Коментари (0)568
©
"Физика на тъгата" и Георги Господинов бяха акцентът в третия ден от юбилейното издание на театралния фестивал "Тара-ра-бумбия".Сред зрителите бяха създателят на филма, номиниран за награди "Оскар"- "Сляпата Вайша" Теодор Ушев и големият български режисьор Явор Гърдев. За първи път на българска сцена, именно в Благоевград, бе представен прочитът на романа на българския автор Георги Господинов от словенския театър "Антон Подбеушек". Актьорите направиха изключително представяне, което публиката аплодира безспирно в Драматичен театър "Никола Вапцаров".

След края на постановката, самият автор Георги Господинов излезе на сцената, за да поздрави актьорите и режисьора Тяша Чърнигой. Зрителите коментираха, че това е едно от най- интересните и различни пресъздавания, които могат да си представят на романа и категорично заявиха, че са "впечатлени".

Малко преди началото на "Физика на тъгата", жители и гости на Благоевград успяха да зададат своите въпроси на автора Георги Господинов. Той бе изключително искрен със своите почитатели, разказа интересни моменти при написването на романа, като прочете и откъси от книгата. Писателят благодари и поздрави ръководството на Община Благоевград за фестивалa "Тара-ра-бумбия". Той си спомни за първото си идване в Благоевград през 1989 година- времето, когато пише първата си стихосбирка "Лапидариум" и цитирането на стихове именно по улиците на града.

"Бяхме 6-7 човека компания и това може би е било първото ми литературно четене. Четене по улиците, поетическо четене, много хубаво, защото ти вървиш, а хората вървят с теб и слушат", спомни си Георги Господинов. Пред благоевградската публика, той призна, че за първи път ще гледа именно в Благоевград и на театралния фестивал "Тара-ра-бумбия" представлението по неговия роман, пресъздадено от словенския театър "Физика на тъгата". За всеки желаещ, Георги Господинов отдели време, разговаря по отделно с почитателите си и раздаде автографи.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: