Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Шумните купони в Благоевград остават в историята?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:29 / 25.08.2022Коментари (0)242
©
51 точки ще разгледа местният парламент в Благоевград на редовното си заседание, което ще се проведе утре (26 август) в зала "22-ри септември" от 9:30 часа. В дневния ред е включено предложение, относно приемане на годишния отчет за изпълнение на бюджета, инвестиционната програма на Община Благоевград, сметките за средства от Европейския съюз, състоянието на общинския дълг и друга отчетна информация за 2021 година.

Съветниците ще разгледат и определянето на размера на трудовите възнаграждения на кметовете в рамките на действащата нормативна уредба.

Ще бъдат гласувани  изменения и допълнения на нардебите за опазване на общинската собственост и обществения ред на територията на Община Благоевград и за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на Община Благоевград. На сесията ще бъдат приети годишните финансови отчети на общинските дружества.

В деловодството на Общински съвет има входирани две предложения за извънредни точки и едно искане за изказване от гражданин, което касае детските площадки на територията на Община Благоевград.

Първата точка от тях касае приемане на подробен устройствен план (ПУП). "Преди година и половина Общински съвет даде съгласието си за изработването на ПУП за построяването на православен храм в района на пазара, в частта към бул. "Джеймс Баучер“. Този ПУП е готов и сега трябва да гласуваме разделяне на имота, така че да станат два отделни – един за пазара и един за храма", обясни на пресконференция председателят на общинския съвет Радослав Тасков.

Втората извънредна точка е свързана с изменение на Плана за регулация на VII-ми микро район - до Помощното училище. Там е имало имот, предвиден за изграждането на църква. С предложението ще бъде направена промяна, така че на терена да може да бъде изграден Общностен център за работа с малцинствените групи. 

"На утрешното заседание най-важното е приемането на измененията в наредбите, особено наредбата за общинската собственост, осигуряване на спокойствие на гражданите, а в същото време се променят и редица разпоредби, които касаят работата на питейни заведения, вдигането на шум, има и една съвсем нова разпоредба в наредбата, която няма да позволява дори в жилищни сгради безконтролни купони и без съгласието на съседите да се правят, тези наредби са важни, защото тези текстове ще позволят на общинска администрация да направи необходимото, така че да има по-голям ред и спокойствие на територията на града“, каза още Радослав Тасков.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: