Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Ще обявяват нова процедура за концесия на ГУМ
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:52 / 25.11.2010Коментари (0)1277
© Blagoevgrad24.bg
На заседанието си в петък ОбС ще разгледа предложението на Кмета на община Благоевград Костадин Паскалев за прекратяване на процедурата за предоставяне на концесия на ГУМ -Благоевград и за обявяване на нова процедура при условията на прекратената. Предложението на кмета е подкрепено с подробен доклад за мотивите довели до него, както и с всички протоколи от заседанията на комисията за провеждане на процедурата. Приложени са и решенията на Комисията за защита на конкуренцията и ВАС.

До необходимостта от прекратяване на процедурата се стигна след като конкурсната комисия с решение по подбор от 21.09.2010 г. отстрани  и последния участник в нея - "Макиз" ООД. Мотивите за решението на комисията са неизпълнение от страна на кандидата на изискванията, обявени с документацията за участие, изразяващи се в 5 съществени пропуска:
  1. Не са приложени към офертата лицензи или разрешителни за търговска дейност. 
  2. Не е приложен списък на изпълнени договори за търговска дейност, което касае основният предмет на дейност в бъдещата концесия на ГУМ. С това са нарушени изискванията на Закона за концесиите;
  3. Липсва списък на лицата, които ще отговарят за качеството на изпълнение на концесионния договор по отношение на търговската дейност;
  4. Не са приложени документи от посочената за подизпълнител "Луксбилд инженеринг" ООД, удостоверяващи образованието и професионалната квалификация на ръководния екип, който ще отговаря за търговската дейност по концесионния договор;
  5. Липсва легализиран превод на български език на приложения сертификат от посочения за подизпълнител "Етиком"ООД (според изискванията на конкурсната документация офертата се представя на български език).



Процедурата за отдаване на концесия на сградата на ГУМ стартира през март 2009 г. В нея участваха "ЕКСПИРИАН" ЕООД, "МАКИЗ" ЕООД, "СМВ" ЕООД, "ИМВ - 2009" ДЗЗД, "ГЕНИМЕКС ИНВЕСТ" ЕАД, "ПРЕМИЕР ФАЙВ" АД. Конкурсната комисия, съставена от експерти от общинска администрация и общински съветници, отстрани всички кандидати за несъотвествие на офертите им с критериите по допустимост. Решението бе обжалвано от фирма  "Макиз" ООД пред Комисията за защита от конкуренция, която върна процедурата на етап извършване на подбор с участниците. Решението на КЗК бе потвърдено от ВАС, който отказа искането на кмета на на председателя на ОБС за тълкуване на решението - подбора с тримата допуснати до втори кръг участници или съмо с жалбоподателя "Макиз" да продължи. В мотивите за отказа обаче съдебният състав, председателстван от съдия Б. Магдалинчев, обясни, че че процедурата трябва да продължи само с тази фирма, тъй като останалите пет не са обжалвали решението на конкурсната комисия и практически за тях участието в процедурата за концесия е приключило.

Въз основа на това решение на ВАС Конкурсната комисия възобнови заседанията си през август тази година и изиска от кандидата допълнителни писмени разяснения относно съдържанието на депозираната от него през март 2009 г. оферта. След като изисканите документи бяха предоставени от "Макиз" ООД, комисията разгледа офертата по допустимост и реши да отстрани кандидата от процедурата поради неизпълнение на поставените в документацията изисквания. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Енергийна криза
Случаят "Даная"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: