Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Ще има ли най-сетне Благоевград нов Общ устройствен план?
Автор: Ливия Кукова 13:28 / 22.02.2024Коментари (0)1032
© Фокус
На утрешното заседание на Общински съвет – Благоевград кметът на Община Благоевград Методи Байкушев ще представи пред местните парламентаристи и обществеността програмата си за управление в периода 2023 – 2027 година. На пресконференция председателят на местния парламент Радослав Тасков даде добра оценка за програмата, като заяви, че заложените неща в нея е възможно да бъдат изпълнени в рамките на мандата, предаде репортер на Blagoevgrad24.bg.

"Програмата е доста синтезирана и прагматична. Залага се на реализирането на цели, които могат да се случат още в рамките на мандата. Разбира се, че в цялост е представена и подготовка за по-дългосрочно развитие на Община Благоевград“, каза още Тасков.

От документа, който ще представи кметът Методи Байкушев е видно, че сред основните цели, които си е поставил екипа му са: Благоустрояване и създаване на сигурна, подредена и здравословна градска среда; Подобряване на социалната, образователната, здравната, спортната и културната инфраструктура на територията на Община Благоевград; Опазване и разумно използване на природното и културно- историческото наследство; Подобряване качеството на социалнозначимите дейности; Създаване на благоприятни условия и насърчаване развитието на бизнеса, и привличане на нови инвестиции и други.

Интересен момент от програмата е и идеята за изработването на нов Общ устройствен план на Община Благоевград. Кметът Байкушев не веднъж е повдигал въпроса на свои пресконференции, така че съвсем логично тази цел е залегнала в програмата му за управление.

Това, което се предвижда е новият Общ устройствен план да гарантира устойчиво и логично разрастване на града, както и прекратяване на порочната практика за частично немотивирано изменение на ОУП, която превръща новите части на града в устройствен xaoc.

Председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков коментира, че действително Община Благоевград се нуждае от нов Общ устройствен план, тъй като старият е приет през 2011 година.

Идеята за изработването на нов Общ устройствен план на Благоевград бе предлагана и от предходни кметове на общината, но до реално започване на процедури така и не се стигна, заради необходимостта от сериозен финансов ресурс.

В тази връзка Тасков съобщи, че вече се водят преговори между Общинското ръководство и Министерството на регионалното развитие за възможните варианти за осигуряване на финансова подкрепа от страна на държавата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: