Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Радев: Волейболът дава надежда, че пред младите българи има смислена перспектива
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:19 / 18.10.2022Коментари (0)274
©
Многобройни са звездните мигове във вековната история на българския волейбол. Всички успехи на европейско, световно и олимпийско равнище превърнаха волейбола в най-титулувания колективен спорт у нас за всички времена. Това заяви президентът Румен Радев по време на тържественото отбелязване вчера вечерта на 100-годишнината на българския волейбол, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На събитието присъстваха легендарни състезатели, треньори и деятели на българския и световния волейбол, както и президентите на Международната федерация по волейбол (FIVB) д-р Ари Граса и на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) Александър Боричич.

Президентът Радев поздрави всички ветерани, които са поставили основите на волейбола у нас, превърнали са го в световна сила и са пренесли славните традиции и силата на българската школа през годините. Държавният глава изрази благодарност към днешните състезатели и треньори за това, че запазвайки традициите, продължават да са повод за гордост на българите и да дават надежда за бъдещето.

"Българският волейбол не е само титли и медали. Той не само изгражда невероятни физически качества, но изисква и интелект, гради характер, възпитава във воля и всеотдайност, в дух на уважение към опонента, в спортсменство, в колективна мисъл и стремеж за успех“, изтъкна президентът.

Волейболът дава надежда, че пред младите българи има и друга, много по-добра, много по-смислена и пълноценна перспектива, посочи още държавният глава и допълни, че приема думите на легендарния волейболист Любомир Ганев, че трябва да върнем българската младеж в залите, като обещание. "Инициативата "Спортувай с президента“ е създадена именно с цел да увлича българските деца да спортуват, защото това е изключително важно, ако искаме да градим силна и успешна нация", изтъкна още държавният глава по време на тържественото събитие, посветено на 100-годишнината на българския волейбол.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: