Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Пъстро шествие в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:53 / 03.12.2018Коментари (0)932
©
Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова се срещна с хора от уязвими групи по повод 3 декември – Международен ден на хората с увреждания. Тя ги поздрави от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и от свое име "Пожелавам Ви да сте винаги така усмихнати здрави, щастливи. Поздравявам всички хора, които работят и се грижат за Вас, защото го правят с голямо сърце и желание. Наистина сме им длъжници, трябва и ние да се грижим повече за тях. Ние сме да ви създаваме условия и да се грижим за вас. Със сигурност има още какво да направим, но се стараем, колкото можем. Бъдете здрави и щастливи!  Пожелавам Ви весели коледни празници!“, каза в част от приветствието си заместник-кметът.

Преди срещата, потребители на социални услуги в община Благоевград се включиха в шествие, което започна от ул."Т.Александров" при Съдебна палата и продължи до МОЛ "Ларго“. Те пуснаха 60 балона  – бели, зелени, червени –цветовете на трибагреника, във въздуха пред МОЛ "Ларго“. По време на инициативата потребителите и хората, работещи в социалните услуги раздаваха флаери на гражданите, с  послания, които да напомнят за хората в неравностойно положение.

Хората в неравностойно положение имат множество инициативи през декември. 

Преди дни представители от Защитено жилище "Струма“ и Защитено жилище "Слънчев дом“ взеха участие в Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс България. Заедно със студенти доброволци участниците играха мини- баскетбол.

Потребители на социалните услуги на община Благоевград взимат и активно участие в Коледния фестивал, организиран от Община Благоевград. Те ще се включат в Коледна работилница, която ще се проведе на 17 и 18 декември в Градска художествена галерия. Младежите и девойките ще участват и в Коледен базар, който ще се проведе в рамките на три дни - 19-21 декември. За базара те са  изработили  коледни артикули, подкрепени   в дейностите си  от служителите – социални работници, трудотерапевти, психолози, педагози, възпитатели.

Със събраните средства от коледния базар ще бъдат закупени материали и консумативи за провеждане на трудотерапевтичните занимания  с потребителите.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: