Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Първият работен ден на новия благоевградски омбудсман започна с отправено предизвикателство за социален експеримент
Автор: Ливия Кукова 18:16 / 18.04.2024Коментари (0)728
© Фокус
Илюстративна снимка
Първият работен ден на новоизбрания обществен посредник на територията на Община Благоевград Злата Ризова започна с отправено предизвикателство за провеждането на социален експеримент от Софийно сдружение "Съзнание", предаде репортер на Blagoevgrad24.bg.

На пресконференция Христина Спасова каза, че от сдружението ще разчитат на омбудсмана за съдействие при реализирането на социален експеримент, имащ за цел да промени атмосферата на обществената среда чрез промяна в нагласите за общуване.

"Вярваме, че човек е добър по природа, но когато му бъде зададен допълнителен фокус за проява на добродетели, той би създал по-голяма възможност да контролира и разпространява християнските ценности. Чрез вас искаме да отправим апел към служителите на Общинска администрация на територията на Община Благоевград, Областна администрация и Общински съвет да се опитат да контролират общуването си на работното място, избягвайки всяка форма на насилие – вербална, ментална, физическа, както с гражданите, така и по между си“, каза още Спасова.

Тя добави, че очакваните резултати от експеримента са да се постигне по-спокойна, благоприятна и положителна работна среда, която да вдъхнови служителите да запазят и поддържат такава атмосфера, и извън работното си място.

"Апелът за този социален експеримент, акцентиращ върху формирането на среда без насилие, смятаме да бъде проведен в рамките на 40 дни – сакрално число, натоварено с библейска символика. През указания период на експеримента, сдружението поема ангажимент за провежда на мониторинг, съпроводен с обобщаването на данни и оповестяване на резултати. Тоест, след това ние ще направим един анализ – как е повлиял Вашият апел, ако приемете това наше предизвикателство. Надяваме се, че с този апел ще предизвикаме институциите и пред светлите християнски празници да призовем за повече смирение, повече доброта, както в общуването по между ни, така и на работното място“, прибави Спасова.

Христина Спасова връчи на обществения посредник Злата Ризова папка с апела за провеждането на социалния експеримент, която без колебание беше приета от омбудсмана.

"Приемам го, като си давам сметка за тежестта на този лист хартия. Давам си сметка и за отговорността. Благодаря Ви за доверието. Вярвам и в символите. Днес е и моят първи работен ден. Ще направя всичко възможно, дори няма да се огранича този апел да бъде изпратен само към трите институции, които споменавате. Надявам се, че дори един човек да може да промени този "тежък лист хартия“, ще си е заслужавало“, подчерта Злата Ризова и пред медиите призова за запазване на добрия тон по време на предстоящите избори 2 в 1.

Още по темата: общо новини по темата: 7
29.03.2024 »
29.03.2024 »
28.03.2024 »
25.03.2024 »
20.03.2024 »
22.02.2024 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: