Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Пълна мистерия как детето е паднало от въжената атракция
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:51 / 02.07.2016Коментари (0)294
©
Илюстративна снимка
Тежък инцидент стана вчера в Благоевград. Дете на 6 години пострада сериозно след падане от атракция във въжения парк в града. Трагедията се случва пред погледа на инструкторите. Иван Сукалински посочва пред btv, че височината на падането е около 2 м.

"Детето беше зле, не дишаше даже в един момент, погледнахме го да не си е глътнало езика, нямаше такова нещо, наплискахме го с вода, свалихме му колана", обясни инструкторът.

Веднага детето е транспортирано в спешния център. Атракционното съоръжение е изградено по всички правила за безопасност, твърдят от общината. Преди дете да се качи на въжения парк, се прави инструктаж. 

Обяснява се как се закача така наречения карабинер, както и че никога двата карабинера не трябва да бъдат откачени едновременно. Пострадалото дете често посещавало атракцията.

Инструкторът Стоян Младенов коментира, че родителите му били в кафето по време на инцидента.

"Това е едно от най-редовните деца и въобще не прави проблеми, не разкача карабинера, знае правилата наизуст, какво се е случило не знаем", заявява той.

Няма нито едно скъсано или протрито въже, установи проверката. Инструкторите виждат причината другаде.

"Ние сме малко хора, по принцип трябваше да сме 7 човека на работа, в момента сме трима и един обучаващ се", посочва Сукалински.

В общината са наясно с липсата на персонал. 

"То стана инцидентно, да така е, единият напусна вчера, точно на 30-ти и напусна, в момента търсим да назначим хора", коментира Кирил Манов.

6-годишното момиче е транспортирано в столична клиника. В момента паркът е затворен, а когато заработи отново, персоналът му ще бъде увеличен.

Майката на пострадалото дете няма да търси отговорност от собственика на съоръжението.

Въженият парк в Бачиново е напълно изправен. Това каза на пресконференция Кирил Манов, главен инспектор "Сигурност и обществен ред" в община Благоевград. 

"При инцидента с падналото 7-годишно момиченце грешка или пропуск от страна на инструкторите и съоръжението няма", каза Манов. 

"Инцидентът, при който сериозно пострада детето, е станал в 12:52 часа днес. Имало е доста деца на въжения парк на Бачиново. Детето е паднало от около 2 метра височина, когато се е обръщало и с гръб е направило опит да се закачи с предпазния колан.

Инструкторите на въжения парк са оказали първа помощ на детето, обадили са се моментално на бърза помощ. Детето има кръвоизлив в главата и вече е в "Пирогов", от където чакаме информация за състоянието му", добави още Манов.

Той беше категоричен, че не е имало скъсани въжета на парка. 

"В момента на инцидента на парка е имало над 15 деца, инструкторите са били четирима, а трябвало да са шестима. Ще назначаваме нови хора, въпрос на време е. Вчера - на 30 юни, един от инструкторите спешно замина за чужбина и напусна. Докато бъдат назначени още хора, събота и неделя по двама човека от сектор "Сигурност и обществен ред" ще помагат на инструкторите на въжения парк", добави Манов.

Той бе категоричен, че детето е било инструктирано за начина на ползване на съоръжението и е било редовен негов посетител, а не се е качвало за първи път. 

"То е било постоянен клиент. Било е запознато с първи и втори кръг перфектно", каза още Манов, който не пожела да коментира къде по време на инцидента е била майката на малкото момиченце. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Великден 2024 г.
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: