Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Публично обсъдиха отчета на Бюджет 2018 на Благоевград
Автор: Стоян Маджиров 16:22 / 18.06.2019Коментари (0)419
©
Публично обсъждане на годишния отчет за изпълнение на Бюджет 2018 се проведе в зала 5 на Община Благоевград. По време на срещата, водена от председателя на Общински съвет Радослав Тасков бяха отчетени и инвестиционната програма на Община Благоевград, сметките за средства от Европейския съюз, състоянието на общинския дълг се преведе днес в зала №5 община Благоевград.

На обсъждането присъстваха заместник–кметове на община Благоевград, ръководители на бюджетни звена и институции, общински съветници, представители на НПО, представители на Сдружението на югозападните общини, представители на КНСБ, експерти от общинска администрация, граждани и представители на медиите.

Председателят на общински съвет – Благоевград представи анализ на финансовите показатели на Община Благоевград за 2018 година в сравнение с показателите на национално ниво. Иво Николов, заместник-кмет по икономика и финанси, запозна присъстващите с отчетна информация за приходната и разходната част на бюджета на община Благоевград за 2018 година, както и за състоянието на общинския дълг за предходната година. По време на срещата беше направен отчет на капиталовите разходи по обекти. Зорница Кралева, заместник-кмет по европейските проекти и програми на община Благоевград презентира изпълнението на сметките за средства от Европейския съюз по оперативни програми и по програми за трансгранично сътрудничество за предходната година. В рамките на публичното обсъждане бе представен и отчет за изпълнение на Културната програма на Община Благоевград.

Общия размер на приходите по отчет за 2018 година е в размер на 76 019 962 лева, в това число местни приходи – 39 712 464 лева и държавни – 36 307 498 лева.

Общият размер на приходите само от местни данъци е 10 492 569 лв., при уточнен годишен план 9 975 100 или изразено в проценти – 105,19 %.

Неданъчните приходи за 2018 година също са преизпълнени с 5% спрямо планираните. Най-значимият източник на собствени неданъчни приходи са общинските такси, които формират около 56% от общия размер на приходите. Втори по значение са приходите и доходите от собственост (почти 26%). Около 7% носят приходите от глоби, санкции и наказателни лихви. Значението на постъпленията от продажба на нефинансови активи е в размер на 13%.

През 2018 година с най-голям дял от общите разходи са трудовите разходи, които заемат 47%. Разходите за издръжка възлизат на 27%, а капиталовите разходи са 22%, стипендии, помощи и субсидии – 4%.

По време на публичното обсъждане бяха презентирани резултатите от дейностите по ключови проекти на Община Благоевград, изградените обекти през миналата година, осъществените СМР дейности, както и постъпките за подобряване на условията в социалната сфера.

Подробният отчет на Бюджет 2018 е поместен на страницата на Община Благоевград www.blgmun.com в раздел "Икономика". Той ще бъде подложен на гласуване на заседание на общински съвет в края юни. До тогава граждани и представители на институции могат да дават своите мнения и предложения, като ги входират в "Деловодство“ на Община Благоевград.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: