Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
"Пролетен фестивал на изкуствата Благоевград май 2015" наситен с богата програма
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:13 / 12.05.2015Коментари (0)228
©
Изключително богата културна програма е подготвила Община Благоевград през месец май. На специална пресконференция вчера Христина Шопова, директор на Дирекция "Хуманитарни дейности" в община Благоевград разясни множеството културни събития, които ще радват благоевградчани и гостите на града през месец май.

Празничната програма ще премине под мотото "Пролетен фестивал на изкуствата Благоевград май 2015" и стартира вчера с концерт на възпитаниците от НХГ "Св. св. Кирил и Методий" по повод 135-годишнината на Хуманитарната гимназия.

Днес в Благоевград започва третото издание на Международен театрален фестивал "Тара-ра-бумбия" и Панаир на книгата "Литера Експо 2015" .

За трета поредна година "Територия за млад театър" ще зарадва с изключително богата програма, като за целта са включени едни от най- актуалните представления. В програмата от 12 до 22 май жителите и гостите на областния център на Пиринско ще могат да се насладят на представленията на театрите "Иван Вазов", "Сфумато", "Реплика", Малък Градски Театър "Зад канала", Драматичен театър Пловдив и други. Грандиозното театрално събитие "Тара-ра-бумбия" ще започне със спектакъл на випуск 2014 от НАТФИЗ "Женска утопия" от 19:00 часа на голяма сцена на Драматичен театър "Н.Вапцаров".

Панаирът на книгата "Литера експо" ще отвори врати също във вторник, в 17:00 часа. Организаторката на второто книжно изложение Венка Рагина разясни на днешната пресконференция кои издателства и автори ще гостуват в Благоевград. В изложението участват 17 издателства, сред които "Фют", "Просвета", "Златното пате" и др., които ще бъдат разположени в 6 атрактивни шатри на площад "Македония". Редица автори ще представят своите книги на живо, а поетични вечери ще допълват атмосферата.

Тазгодишното връчване на приза "Училище на годината" ще се състои на 21 май (четвъртък) от 18:00 часа в зала "Яворов".

На 23 май за трета поредна година в Благоевград ще се проведат Годишни музикални награди на БГ Радио. Празничната церемония ще започне в 20 часа на площад "Г. Измирлиев".

Детски панаир ще се проведе на 23 и 24 май, който включва двудневна разнообразна програма на ателиета със свободен достъп за деца. Изключително наситена е програмата за 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост и ден на Благоевград.

През целия ден са предвидени различни мероприятия. Празничен юбилеен концерт на Детско-юношески танцов ансамбъл "Пиринче" ще започне от 17:00 часа на площад "Македония". Децата от четвъртите класове, участници във "Фортисимо", ще изпълнят симфоничен концерт заедно с Камерна опера Благоевград и Софийска филхармония.
От 26 до 29 май ще се проведе "SO INDEPENDRNT-Пролет", на 26 май стартира и 3D FEST.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: