Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Представителят на Франкофоли за България Христина Спасова: Кметът Стоянов искаше фестивала в Благоевград, после се отказа, защото се правил от мен
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:07 / 06.05.2023Коментари (0)308
©
Представителят на Франкофоли за България и бивш заместник – кмет на Благоевград Христина Спасова разкри своята истина защо фестивалът вече не се прави в областния център. По време на пресконференция тя заяви, че настоящият градоначалник Илко Стоянов я е нападнал и подчерта, че не е редно да се крие зад жена, предаде репортер на Blagoevgrad24.bg.

Поводът за изявлението на Спасова е изказването на Илко Стоянов от тази седмица, свързано с това защо Франкофоли вече не се провежда в Благоевград.

Припомняме, че на своя пресконференция той заяви, че след като е станал кмет е счел за нередно да се сключва договор за фестивала с бившата заместник – кметица, още повече, че за провеждането на музикалното събитие в няколко поредни години са дадени над 5 млн. лв. от общинския бюджет без да има приходи за Общината.

По думите на Спасова, Франкофоли в Благоевград е бил 5-годишна приказка с богата предистория, датираща още от 1991 година.

"Марката е френска, а аз съм представител за България заедно със Станка Желева. След 20-годишно прекъсване, екипът ни трябваше да спечели отново доверието на френския екип за възраждането на фестивала у нас, за да се проведе отново. Аз съм представител на принципа на франчайза без да получавам финансово възнаграждение за което“, отбеляза Спасова.

Бившата заместник – кметица коментира и твърдението на Илко Стоянов, че се е срещал с френския посланик и е говорил с него за провеждане на фестивала в Благоевград.

"Първата среща на Стоянов бе с мен по време на предизборната му кампания. Той искаше Франкофоли да продължи да се "случва“ тук заедно с наградите на БГ радио. Именно поради това убедих много хора да гласуват за него, за което се извинявам. След нашата среща представители на Министерството на културата се свързаха със Стоянов и поискаха отговор какво се случва с провеждането на фестивала“, коментира Спасова, допълквайки, че отговорът на Стоянов е бил, че не иска фестивалът да се провежда в Благоевград, защото се прави от нея.

По отношение на средствата, които са били разходвани за провеждането на фестивала в Благоевград, Спасова обясни, че през 2015 година с решение на Общински съвет е прието Франкофоли да се провежда със свободен вход. Тя отбеляза, че по това време, а и в следващи години настоящият кмет Стоянов е бил общински съветник и също е гласувал "За“ провеждането на фестивала без билети за публиката.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Изграждане на Национална детска болница в София
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: