Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Поставиха началото на IV изложение на книгата "Литера Експо“ 2017 в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:08 / 12.05.2017Коментари (0)622
©
Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград Христина Шопова и председателят на Асоциация за култура и книжовност Венка Рагина откриха IV издание на изложението на книгата в Благоевград "Литера Експо" 2017.

"Преминахме през много перипетии през тези четири години, но истината е, че "Литера Експо" намери своето място в Благоевград и ще продължава да се развива. Тази година сме изключително щастливи, че има много детски издателства и нашият фокус е насочен към младия читател. Това е така, защото когато възпитаваме една млада и интелигентна публика, тогава и нещата, които се правят ще бъдат оценени по адекватен начин и никой няма да може да промени световете на тези млади хора. Книгата е ценен дар, който отваря нови светове", каза в приветственото си слово зам.- кметът Христина Шопова. Тя поздрави и издателствата, които непрекъснато изненадват читателите с нови, утвърдени и разнообразни заглавия и автори и благодари на Венка Рагина за отличното партньорство. Заместник- кметът на Благоевград Христина Шопова представи и специално оформения детски кът, където именно младите читатели.

Председателят на Асоциация за култура и книжовност Венка Рагина благодари на заместник- кмета Христина Шопова и Община Благоевград за съдействието и партньорството. "Радваме се, че точно през месец май- празник на културата и книжовността, имаме възможност да ви срещнем с книгата. Днес, денят, в който българската църква почита Св. Св. Кирил и Методий, съм щастлива, че откриваме този празник в Благоевград", каза още Рагина и представи програмата на "Литера Експо 2017".

Първият ден от пътешествието в света на книгата, започна с Биг Бенд- Благоевград, възпитаниците на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и малките таланти Петя и Боян от школата на Христина Палева. Поздрав към публиката със стихотворението "Учете се мои птички" отправи малкият Божидар Георгиев от Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.
Десетки жители и гости на областния център на Пиринско разгледаха и закупиха някои от своите любими заглавия. Шест шатри ще бъдат разположени пред зала "22 септември" до 15 май. Общо 17 издателства ще представят разнообразна палитра от заглавия, автори и жанрове. Почитателите на книгата ще имат възможност да закупят книги на преференциални цени, както и да се срещнат с някои от техните автори. По традиция, организаторите отправят специална покана към студентите, учениците, децата и техните родители да посетят изложението и да открият любимите си книги. Програмата на "Литера Експо 2017" включва представяния, литературни четения и срещи с нови и утвърдени имена на българската литература.

За стимулиране и насърчаване на четенето и тази година Община Благоевград ще осигури ваучери за учениците от горните класове. В програмата са включени срещи и четения на детски книжки с ученици от началните класове, а за най - малките ще има забавно "Детско утро". Свои книги ще представят авторите Радостина Николова, Мая Бочева и Никола Райков, Людмила Андровска, Тодор Пейчев, Светлана Дичева, както и проф. д-р Христо Тодоров, проф. д-р Лидия Денкова, доц. д-р Димитър Вацов. По време на литературния базар ще гостува и един от най-популярните български писатели Георги Господинов, който ще се срещне със своите почитатели за премиерата на театралната постановка по романа "Физика на тъгата".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: