Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Поставиха началото на Дни на Мароко в Благоевград
Автор: Стоян Маджиров 16:48 / 14.05.2019Коментари (0)593
©
Посланикът на Кралство Мароко в България - Нейно превъзходителство Закиа Ел Мидауи и заместник-кметът по европейски проекти и програми на община Благоевград Зорница Кралева поставиха началото на Дни на Мароко в Благоевград. По време на събитието Н.Пр. Закиа Ел Мидауи изказа своята благодарност за гостоприемството, подготовката и организацията на Дни на Мароко в Благоевград. "Като представител на френско говорящите, съм радостна днес да съм тук, защото Благоевград олицетворява духа на Франкофонията, тъй като този красив град ежегодно организира най-престижния фестивал на френската музика "Франкофоли“, който ще се проведе за 5 път на 21 и 22 юни, играе важна роля за представянето на френския език и култура в България и останалата част на света“, заяви посланикът на Мароко.

Заместник-кметът зорница Кралева приветства участниците и гостите от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. "Винаги съм споделяла убеждението,че традициите трябва да се съхраняват, да се поддържат, да се предават и на поколенията след нас. Вярвам в това, че всяка държава крие много тайнства, които се разгадават именно чрез традициите. Община Благоевград и Кралство Мароко имат добри взаимоотношения, изградени приятелски пътища и добри партньорски контакти. Именно за това съм щастлива от факта,че избрахте нашия град и че днес Благоевград ще може да се запознае с Вашите традиции, обичаи и културното наследство на Мароко“, каза в част от приветствието си Зорница Кралева.

По време на събитието Мароко докосна благоевградчани. Много цветове пресъздадоха културното богатство на Кралство Мароко. Програмата включваше изложба от постери от Мароко, традиционни марокански сувенири, местни продукти, ръчно произведени сувенири козметика на арганова основа, дефиле на кафтани, чаена церемония. Бяха представени и фолклорни обичаи от Мароко и България.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: