Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Пореден вандалски акт в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:15 / 27.07.2022Коментари (0)327
©
Пореден вандалски акт се разигра снощи в Благоевград. Обект отново бе терена на аквапарка в областния център, а служители на Звено "Инспекторат“ към Община Благоевград хванаха извършителите на място, непосредствено преди да бъдат изнесени материали от затвореното съоръжение, съобщиха от Благоевградска община. 

След извършване на регулярни проверки от страна на инспекторите към общинска администрация е констатирано, че на място в аквапарка има подготвени материали за изнасяне, сред които врати, платна, каси за врати и други. След направен обстоен оглед дежурният екип от Звено "Инспекторат“ забелязва крадците и се обажда на телефон 112, в следствие на което пристигат служители на реда и арестуват двамата недобросъвестни граждани.

Това е поредно деяние в района на Аква парка и "Бачиново“. Община Благоевград полага непрекъснати усилия за справяне с вандалските деяния. Безпилотно въздухоплавателно средство от типа дрон вече е част от системата на Община Благоевград за справяне с вандалските прояви. Летателното средство ще бъде управлявано от служители към Звено "Инспекторат“, които в момента провеждат необходимите обучения за работа с дрона.  Дронът ще бъде използван за въздушно патрулиране над зони с повишен криминогенен риск, идентифициране на незаконни сметища и други процеси с негативно влияние върху екологичната обстановка и околната среда.

Летателното средство ще извършва още обективен контрол на динамиката на развитие на полски и горски пожари, речни наводнения, снежни натрупвания и други опасни природни явления. Ще прави мониторинг на потенциално опасни обекти, явления и процеси, застрашаващи живота и здравето на населението, имуществото, инфраструктурата и околната среда.

Дронът ще фиксира и текущото състояние на свлачища, срутища, язовирни стени, предпазни диги, речни корита и други обекти от критичната инфраструктура и извършване на сравнителен анализ през произволно избран период. Очаква се безпилотният летателен апарат да започне работа след около месец, когато приключат всички обучения за безопасното и правилно управление на дрона.

От Благоевградска община призоваха за отговорно отношение и опазване на общинската собственост. При забелязани нередности, в това число вандалски актове, сигнали могат да бъдат подавани на дежурните денонощни телефонни линии – 073/88 44 34, 073/ 88 44 06 или тел. 112.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: