Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Павлова: Изграждането на ЛОТ 3.2 от АМ "Струма" вероятно ще стартира през 2017 г.
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:50 / 05.12.2016Коментари (0)1737
©
Министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов взеха участие в обществено обсъждане на резултатите от проведено регионално и национално изследване на нагласите и очакванията на обществото по отношение на вариантите за преминаване на най-критичния участък от АМ Струма- Кресненското дефиле или Лот 3.2.

По време на срещата бяха изнесени данните от направено обширно и представително социологическо проучване. Резултатите сочат, че най-голяма част от анкетираните предпочитат варианта, предвиждащ изграждане на нов път с две ленти за движение в едната посока, източно от дефилето, както и запазване и използване на съществуващия път за движение - в другата посока.  

Част от анкетираните подкрепят идеята за изграждане на нов път с 2 платна, всяко от които с по две ленти за движение и дължина 24 км, източно от дефилето. 

Третият вариант, който част от участвалите в проучването са подкрепили, е удвояване на съществуващия път. Има и още един вариант за изграждането на един голям тунел, който да бъде дълъг 15,4 км. 

По време на дискусията стана ясно, че изграждането на АМ "Струма" ще бъде съобразено, както с обществените нагласи, така и с екологичните изисквания. Министър Павлова, заяви, че изграждането на ЛОТ 3.2 от АМ "Струма" вероятно ще стартира през 2017 година. 

"Европей
©
ското финансиране е налично. Ние имаме готовност с проекта, сега въпрос на воля, както на администрацията, така и на политическата воля, този проект да получи възможността да се реализира на практика", каза министър Павлова.

Тя обясни, че участъкът на АМ "Струма" при Кресненското дефиле ще има огромен принос и за местното население, защото предпочитаният вариант от населението и от правителството, предвижда достатъчно пътни връзки и всички необходими съоръжения да бъде осигурен достъп до населените места, а в същото време безконфликтното преминаване на МПС, както и гаранция за поминъка на хората. В срещата взеха участие експерти, еколози, депутати, инженери, представители на НПО и заинтересовани граждани.


Още по темата: общо новини по темата: 147
01.03.2024 »
26.02.2024 »
20.02.2024 »
20.02.2024 »
20.02.2024 »
20.02.2024 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
Либерализъм и консерватизъм в Европа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: