Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Parov Stelar на Франкофоли в Благоевград през юни
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:27 / 20.03.2017Коментари (0)547
©
Една от най-популярните електро суинг групи Parov Stelar band /Паров Стелар банд/ и французойката с кадифен глас Imany /Имани/ са хедлайнерите на тазгодишното издание на фестивала Франкофоли в Благоевград, по покана на продуцентите на събитието от Община Благоевград.

Отново на открито, този път огромната сцена ще бъде построена на мястото на бившите казарми в Благоевград, с което Общината ще представи и най-новата локация в България за културни събития.

Там, на 17 юни на сцената в 20.30 часа ще се качи Imany. Веднага след участието й, в 22.30 часа, ще забият музикантите от Parov Stelar , известни с изключителната атмосфера и контакт с публиката, което прави шоуто им невероятно забавление.

Входът на третото издание на Франкофоли ще бъде отново свободен за всички жители и гости на Благоевград. 

До момента в двете му издания се включиха едни от най-популярните по света френски музианти, сред които ZAZ, Нувел Ваг, Джипси кингс, Патрисия Каас, DJ Боб Синклер. Двата дни на Франкофоли през лятото на 2016 г. събраха на площада, където беше разположена внушителната сцена на събитието, над 25 000-на публика. Специално за Фракофоли в града пристигнаха фенове от България и чужбина, а хотелите с обща леглова база около 7000 места, бяха с пълна заетост седмици преди датите на провеждането му.

Концертът на Parov Stelar е част от най-новия им тур "The Burning Spider Tour", който започна миналата година с участие във Виена пред над 12 000 - на публика. През 2017 турнето предвижда концерти от големите европейски столици и най-добрите фестивали от стария континент до Австралия и Нова Занландия.

Пред българска публика Parov Stelar ще представят най-големите хитове на бандата, както и парчетата от предстоящия за излезе в края на април нов албум "The Burning Spider", като Grandpa's Groove, Mama Talkin ' и Cuba Libre.

Маркус Фюредер, по-познат със сценичното си име Паров Стелар, е най-популярният на международна сцена австрийски музикант. Считан е за един от пионерите на стила електросуинг.

Преди музиката, Маркус започва като художник и дизайнер, учи в Берлин и Линц. Рисуването и днес е част от живота му, често поделя времето си между звукозаписното студио и своето ателие, като казва, че го вдъхновяват еднакво. 

Първият му сингъл е Kiss Kiss, а през 2004 следва албума "Rough Cuts", който веднага го прави разпознаваем на международната електроннна сцена. Със специфичното си звучене, различния подход към музиката и нетрадиционно смесване на музикални жанрове - суинг, блус, етно мотиви с модерните хаус, електро и брейкбийт, скоро Parov Stelar става звезда.

Издава 9 албума и над 20 максисингли. Печели международни награди и свири на най-големите фестивални световни сцени. Има съвместни проекти с различни топ музиканти, някои от които Лейди Гага, Лана дел рей, Марвин Гей, Браян Фери, Тони Бенет.

Извън албумите му, отделни парчета участват в над 700 различни компилации като поредиците Hotel Costes, Buddha Bar и Electro Swing.

Фестивалът Les Francofolies /Ле Франкофоли/ е най-големият международен фестивал за съвременна франкофонска музика, който се провежда всяка година от 1985 насам в град Ла Рошел, Франция. Градът е известен именно с този фестивал, заради който всяка година пристига около 110 000- на публика. Освен ежегодните издания на фестивала във Франция, Ле Франкофоли се провежда в Монреал, Канада, а също и в Спа, Белгия. Има изнесени издания в Ню Йорк, Буенос Айрес и Берлин, а от 2015 - и в Бълария.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: