Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Панаирът на книгата отвори врати за втора поредна година в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:24 / 13.05.2015Коментари (0)300
За втора поредна година Панаирът на книгата отвори врати в Благоевград. Тази година шатрите с книги на всички 16 издателства, които се включиха в панаира са разположени на пл. "Македония". Различното на тазгодишното издание е, че освен да закупят книги на преференциални цени, благоевградчани ще имат възможността да се срещнат директно с издателствата и част от авторите на книги.
Петдневният празник на книгата бе открит от Христина Шопова, директор на Дирекция "Хуманитарни дейности" към Община Благоевград и Венка Рагина председател на Асоциация "Култура и книжовност".

"Откриваме второто издание на панаир на книгата в Благоевград, второ означава, че сме на правилния път, че благоевградчани са харесали инициативата и че тя се превръща в традиция", заяви Христина Шопова.

От своя страна Венка Рагина не пропусна да благодари на кмета Атанас Камбитов и екипа му за добрата организация и професионализъм. "Тази година е по-внушително, по-иновативно, има и по-богата културна програма, което означава, че всяка година инициативата се гради и доразвива", радостно сподели Рагина.

След официалното откриване празничната програма продължи с музикални изпълнения на Биг Бенд - Благоевград и фолклорна група "Мая". В магията на танца присъстващите бяха потопени от клуб по спортни танци "Блясък" и "Силвана денс", а третокласници от III ОУ "Димитър Талев" показаха актьорски талант, като изиграха част от романа на Марк Твен - "Том Сойер".

Днес във втория ден от книжния панаир на сцената на пл. "Македония" от 16:00 часа жители и гости на града ще имат възможността да наблюдават едночасова програма с актьорите от днешните постановки заложени в програмата на театралния фестивал "Тара-ра-Бумбия". Музикалната програма ще стартира в 17:00 часа и ще продължи до 18:30 часа. Веднага след развеселителната част ще бъде представена книгата "Внезапни улици", лично от автора й Иванка Могилска.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: