Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Откриха новоизградения парк "Даме Груев" в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:39 / 23.06.2015Коментари (0)711
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов прерязаха лентата и откриха новоизградения парк до река Благоевградска Бистрица "Даме Груев". На официалната церемония днес присъстваха и депутатът Даниела Савеклиева, областният управител Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет- Благоевград Радослав Тасков, представители на общинска и областна администрация, политици и десетки граждани. Преди да бъде отслужен водосвет на парка, кметът д-р Атанас Камбитов лично показа съоръженията и визията на му на министър Павлова. От своя страна, тя остана очарована от добре свършената работа по проекта и от цялостната визия на парк "Даме Груев". Министър Лиляна Павлова не пропусна да потърси и мнението на гражданите на Благоевград, които споделиха, че активно използват парка за разходки, но и за да тренират на модерните фитнес уреди.

"Радвам се, че днес откриваме част от проекта по "Зелена и достъпна градска среда" и че Благоевград е една успешна община, която направи всичко необходимо чрез инвестицията, която Министерството предостави да промени облика на града. Това е целта на европейските фондове и на фонд за "Регионално развитие"- да направим по- хубав облик, повече детски площадки, велоалеи като част от градската среда. Благоевград беше един много активен наш бенефициент, с много реализирани не леки проекти, на стойност над 26 милиона лева. Предизвикателството, което предстои пред кмета Камбитов е много по- голямо, защото Благоевград доказа, че има капацитет за големи проекти, че е град с потенциал, с много млади хора, които учат и живеят тук", каза министър Лиляна Павлова.

"За кратко време паркът, реализиран по "Залена и достъпна градска среда" се превърна в любимо място на деца, майки, баби, ученици, студенти и гости на града, но е много важно и да съумеем да го опазим заедно", каза кметът д-р Атанас Камбитов. Той благодари за доверието на министър Павлова и подчерта факта, че всички реализирани проекти по ОП "Регионално развитие"- онкодиспансер , Центровете за настаняване от семеен тип, Градската среда, са реализирани в същия състав на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

"Ние няма да спрем да работим", категоричен бе кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Той допълни, че вече е започнала работа по новата програма "Региони в растеж" и всички предстоящи проекти по нея са ориентирани към надграждане на това, което е постигнато до този момент. "Целта ни е една: "Благоевград- съвременен, модерен , европейски град", град, който да бъде по- добро място за живеене, а ние доказахме, че можем да го постигнем", заяви д-р Камбитов.

Свещениците от храм "Въведение Богородично" в Благоевград Петър и Шавулев отслужиха молебен за здраве и благоденствие на жители и гости на града и осветиха новия парк "Даме Груев". В прерязването на почетната лента, път към парка се включиха депутатът Даниела Савеклиева и областният управител Бисер Михайлов.

Парк "Даме Груев" разполага с над 20 фитнес уреда, беседки за отдих, нови детски площадки, рампи за скейтборд и ролкови кънки и други. Новата паркова зона буди интерес и с оригиналните си архитектурни решения и нововъведения. Тя е съобразена със съществуващата екосистема и климатични особености. Монтирани са и чешми,а към парка е обособен и паркинг.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Изграждане на Национална детска болница в София
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: