Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
От Катедра "История" към ЮЗУ признаха за пропуски във воденето на документация, но категорично отричат да има фалшиви оценки и подписи
Автор: Ливия Кукова 14:42 / 21.03.2024Коментари (0)1358
©
През есента на 2022 година Катедра "История“ беше изправена пред ситуация, в която установихме, че има пропуски при воденето на документацията. Това се случи след напускането на инспектор "Студентско състояние“. Това каза на пресконференция доц. д-р Снежана Димитрова, преподавател в Катедра "История“ към ЮЗУ "Неофит Рилски“, предаде репортер на Blagoevgrad24.bg.

По думите ѝ в тази връзка твърдението на доц. д-р Стефан Дечев, че той е установил нередностите не отговаря на истината. Доц. д-р Димитрова коментира, че веднага след установяване на проблема са били предприети редица мерки, уведомено е било и ръководството на благоевградския университет.

Относно второто твърдение на доц. д-р Дечев, че неговият подпис е бил фалшифициран, доц. д-р Димитрова категорично каза, че няма такава ситуация и не случайно това не е отразено в доклада на Министерството на образованието и науката.

Пред представителите на медиите доц. д-р Димитрова представи редица документи, сред които протоколи от изпити, от които става ясно, че доц. д-р Дечев е провеждал изпити със студенти, попълвал е протоколите, но след това не е отразявал резултатите от тях в главната книга.

Доц. д-р Димитрова поясни, че действително в главната книга има нанесени оценки по специалностите, в които е преподавал доц. д-р Стефан Дечев, които не са нанесени от него.

От думите ѝ стана ясно, че най-вероятно те са били вписвани от инспектор "Студентско състояние“, който по това време е бил Ива Мездричка. Доц. д-р Димитрова обаче обясни, че за въпросните оценки има автентични изпитни протоколи от проведени изпити, които са с написани оценки и подпис на доц. д-р Стефан Дечев.

Доц. д-р Димитрова отговори и на друго обвинение на доц. д-р Стефан Дечев, според което ръководителят на Катедра "История“ проф. Валентин Китанов бил фалшифицирал подписи. Тя беше категорична, че такова нещо не се е случвало. Доц. д-р Димитрова обясни, че има прието решение, според което ако в 10-дневен срок преподавател не внесе оценките в главната книга, това може да направи ръководителят на катедрата, но подчерта, че в нито един случай няма опит за фалшифициране на подписи.

"Никъде в книгата проф. Китанов не е фалшифицирал или е правил опит да фалшифицира подписа на колегата Дечев. Той е подписвал със своя подпис, въз основа на протоколите, които има. Твърдението на Дечев не отговаря на документите, фактите и истината“, каза още доц. д-р Димитрова.

Тя добави, че разполагат и с редица е-майли, които са били водени като кореспонденция от доц. Дечев и студенти, като от тях става ясно, че вписването на оценки в главната книга от инспектор "Студентско състояние“ е било след съгласуване с него.

Във връзка с появилите се медийни публикации, че има студентка, която е получила диплома за половин ден, доц. д-р Димитрова каза, че има случай на прехвърлена студентка от Софийския университет. Същата е имала академична справка за положени изпити, като е липсвал само изпит по специалност, в която е преподавал доц. д-р Дечев.

"В главната книга има оценка за този изпит, но нямаме индивидуален протокол. Той твърди, че тя не е се явявала при него. По този случай установихме, че в справката, която ние имаме, изработена от инспектор "Студентско състояние“, въпросната студентка не е имала оценка по предмет "Нова българска история“. Но в главната книга има оценка, която не е нанесена от проф. Китанов, нито от доц. Дечев. Не може да твърдим чии е подписа“, каза тя.

Още по темата: общо новини по темата: 14
06.04.2024 »
03.04.2024 »
03.04.2024 »
03.04.2024 »
29.03.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: