Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Осветиха Домашен социален патронаж в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:53 / 28.04.2015Коментари (0)617
©
Домашен социален патронаж в Благоевград бе официално осветен днес от отец Петър от благоевградския храм "Въведение Богородично".

Деца от филиала на ЦДГ№2 "Света Богородица", който се помещава в сградата на социалния патронаж, бяха подготвили за гостите музикална програма. Те танцуваха модерни и народни танци и изпяха красивата българска песен "Облаче ле бяло".

На официалното откриване присъстваха кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, директор на Дирекция "Хуманитарни дейности" в община Благоевград Христина Шопова, директор на Дирекция "Финансова политика" Румяна Зъкова , ръководители на Комплекси за социални услуги и ръководители на звена, много гости и потрбители.

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов честити обновената кухня на потребителите и персонала, който работи в нея.

С тази нова кухня вдигаме капацитета на изхранващите се от нея. Сега на ден от тук излизат 1000 порции, като целта на общинското ръководство е всеки нуждаещ се да бъде изхранван след време.

Домашен социален е с най-модерно оборудване и е настанена в сграда до VIII СОУ "Арсени Костенцев". Кухнята е оборудвана със съвременни домакински уреди, които са предпоставка за бързина и качество при приготвяне на храната. Помещението е разделено на определени сектори, където се складират и приготвят ястията за деня- отделение за зеленчуци с хладилник, за месо с машини, отделение за яйца и други. Отделните сектори са обособени според процесите на обработка на храната. Монтираното кухненско оборудване включва печки, фурна, електрическа пекарна, зеленчукорезачка, картофобелачка и други.

Модернизацията на услугите, които засягат потребители с неравностоен обществен статус, е част от социалната политика на общинското ръководство за подобряване на техния бит.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: