Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Още нови детски и спортни площадки ще бъдат изградени през годината в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:26 / 05.02.2015Коментари (0)371
©
В изготвената инвестиционна програма на Община Благоевград за 2015 година общинското ръководство продължава своята политика за изцяло обновен и европейски облик на града, благодарение изграждането на нови детски и спортни площадки.

За целта в програмата са предвидени изграждането на модерни съоръжения в целия град. Изцяло нови 5 детски площадки ще станат факт в: ж.к "Еленово" до блокове 56, 57, и 58; в ж.к. "Освобождение"; до блок 102 в ж.к. "Еленово"; две площадки в двора на Първо ОУ "Св. Св. Кирил и Методий".

Четири детски площадки ще бъдат изградени в парка в ж.к. "Еленово", обособени в цял един спортен комплекс с фитнес уреди на открито и зелени кътове за отдих. Детска площадка ще бъде изградена и при комплекс "Парангалица". Децата от филиала на ОДЗ 3 в село Покровник също ще бъдат зарадвани от нова площадка.

Предстои да бъде направен и основен ремонт на вече съществуващите детски площадки в ж.к. "Запад", на ул. "Огражден" в кв. "Струмско", на улица "Марица" и детската площадка при блок 4 в ж.к. "Ален мак".

През 2015 година благоевградчани ще имат перфектни условия за масов спорт, благодарение изграждането на още спортни площадки. Едната ще бъде построена в парка в ж.к. "Еленово", втората ще стане факт парк "Бачиново". Третата спортна площадка ще бъде в XI ОУ "Христо Ботев" , а четвъртата - в VI СОУ "Иван Вазов" с необходимите за това изкуствена трева, ограда и специално осветление. В квартал "Запад" ще бъде извършен основен ремонт на спортната площадка. Ще бъдат проектирани игрища за баскетбол и футбол, с необходимата ограда и осветление за тях. Спортен кът ще бъде изграден при комплекс "Парангалица". Основен ремонт ще претърпи и спортната площадка в квартал "Срумско" .

Предвижда се и втори етап от изграждането на въжения парк на община Благоевград, разположен в парк "Бачиново" . За да се гарантира безопасността на децата и гражданите в парка е предвидено изграждането на обезопасителна ограда.
Инвестиционната програма за 2015 година бе одобрена на редовна сесия на Общински съвет - Благоевград на 30 януари. На нея всички политически партии подкрепиха рекордният за тази година бюджет в размер на 60 млн лева.


Още по темата: общо новини по темата: 4
09.02.2015 »
04.02.2015 »
30.01.2015 »
30.01.2015 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: