Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Около 600 хил. бюлетини за изборите пристигнаха в Благоевград, чакат се ролките за машините
Автор: Ливия Кукова 12:30 / 03.06.2024Коментари (0)981
© Blagoevgrad24.bg
Днес преди обяд, под конвой, пристигнаха бюлетините и останалите изборни книжа, без ролките за машините, необходими за провеждането на изборите 2 в 1 на 9 юни. Това съобщи пред журналисти адвокат Мартин Бусаров, председател на Районна избирателна комисия - Благоевград, предаде репортер на Blagoevgrad24.bg.

По думите му това, което предстои е да бъде разтоварен запечатания камион, в който има около 600 хил. бюлетини и за двата вида избори и малко над 1 200 протокола за секциите в Благоевградския изборен район.

"Предстои да стане разпределението за всяка една община, за да могат 14-те общини в нашия регион да получат необходимите им книжа и материали, разпределени според броя на избирателите и броя на секциите в четвъртък през тази седмица", каза още той.

От думите му стана ясно, че в събота тези книжа и материали ще бъдат раздадени на СИК-овете на място във всяка една община, като ще присъства и член на РИК. Със своя подпис той ще удостовери това предаване. 

"Надявам се, че в рамките на два дни ще успеем да се справим със задачата по окомплектоване на книжата и материалите. Изборите са 2 в 1, което предполага, че и работата, която трябва да се свърши е два пъти повече, заради двата вида бюлетини, които трябва да се разпределят и двата вида протоколи и останалите помощни материали за колегите в секциите", подчерта той.

Адвокат Бусаров добави, че с около 40 хил. по-малко са бюлетините за Европейските избори.

"Около 272 хил. са бюлетините за Европейски парламент и около 305 хил. са получените за изборите за Народно събрание. По памет броят на избирателите, плюс процент, е около 320 хил. за Европейски парламент и около 350 хил. за Народно събрание", поясни той. 

По отношение на това защо е била сменена локацията, на която пристигат и ще бъдат съхранявани изборните книжа и материалите, Мартин Бусаров каза:

"Този въпрос трябва да зададете към предишното ръководство на Областна администрация, тъй като тя е избрала това помещение, където се намираме в момента. На мен лично ми харесва. Зелено е, китно е, има птички, които пеят. Ще се справим с книжата и материалите, стига самото помещение да го позволи, тъй като аз го виждам за първи път".

Относно това, че все още не са пристигнали ролките за машините, на които избирателите ще могат да гласуват, адвокат Бусаров обясни, че причината е свързана със забавена доставката на пликовете, в които трябва да бъдат поставени тези ролки. 

"По моя информация пликовете са поръчани от Кралство Великобритания. Тяхното извозване до България е причината да се забави тяхното окомплектоване и разнесени по регионите. Машините тръгват в петък късния следобед. В събота сутрин ще бъдат разпределени за целия изборен район. Това ще стане по предварителен график, който сме съгласували с фирмата, която ще осигури логистиката и транспорта на машините за гласуване, които са около 460 за цялата област", прибави той.

Още по темата: общо новини по темата: 903
21.07.2024 »
15.07.2024 »
08.07.2024 »
08.07.2024 »
05.07.2024 »
05.07.2024 »
предишна страница [ 1/151 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: