Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Обучават приемни родители по проект "Приеми ме" в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:58 / 27.07.2016Коментари (0)705
© Blagoevgrad24.bg
Три семейства в община Благоевград започнаха обучение вчера по проект "Приеми ме", който се изпълнява по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Те ще преминат петдневен курс, по времето на който екипът по приемна грижа към Община Благоевград ще ги запознае с особеностите при отглеждането и възпитаването на деца от институция.

Основната цел на обучението е да се осмисли значението на приемната грижа, семействата да развият своите родителски умения, отчитайки същността и особеностите на децата в риск. Друг акцент по време на курса ще бъде приемането на приемната грижа като споделена между различни партньори и институции. 

По този начин ще се наблегне на важността на работата в екип за оказване на помощ на децата. Екипът по приемна грижа към Община Благоевград ще мотивира семействата да развият своята готовност да променят възпитателните си практики като повишат познанията си за детското развитие и най- вече за децата от институция. Също така, семействата ще могат да намерят правилния начин да достигнат до децата, които имат нужда от такава грижа. 

Проектът "Приеми ме" този месец осигури дом на две новородени, които са изведени от Родилен дом и настанени в приемни семейства. С тях, до този момент, общият брой на децата, на възраст от 0 до 15 години, е 35 от началото на 2016 година. 

Проектът "Приеми ме" се изпълнява по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Неговата цел е да се усъвършенства и разшири обхвата на услугата "приемна грижа" за отглеждане на деца в риск от 0 до 18 години и до 20 години, ако са учащи, в семейна среда. Акцент е поставен към развитието на специализирана приемна грижа за деца с увреждания, деца, жертви на насилие или трафик. Специален фокус се поставя върху настаняването на деца до 3- годишна възраст, които според статистика са 33,5 % от общия брой. Доставчик на услугата "Приемна грижа" е Община Благоевград. 
 
Това е поредна стъпка на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и неговия екип за развиване на социалните услуги в общината и осигуряването на по-добър живот на деца в риск.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: