Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Обсъдиха включените допълнителни обекти към приетия Интегриран план за градско възстановяване и развитие
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:59 / 17.09.2015Коментари (0)307
©
Обществено обсъждане относно включените допълнителни обекти към приетия Интегриран план за градско възстановяване и развитие се проведе в зала 5 на Община Благоевград. В срещата взеха участие заместник-кметът по европейските проекти и програми Зорница Кралева, главният архитект на община Благоевград Васил Тинчев, управителят на фирмата-изпълнител инж. Захари Донев, арх. Николай Николов -ръководел екип, експерти по урбанизации, неправителствени организации, сдружения и граждани.

По време на публичното обсъждане, пред благоевградската общественост, бяха обстойно представени включените в Интегрирания план обекти. Интереса на гражданите предизвикаха проектът за Зелен дол, където е предвидено изграждане на национална тенис база и местността "Зайова поляна". Там се предвижда да бъде направена зъбчата железница, която да започва от кв. "Вароша" и да стига до Кръста над Благоевград. Предвижда се на място да бъдат обособени лятна и зимна ски писта, еко пътека, с изложени покрай нея артефакти.

Предстои да бъдат разгледа всички направени предложения, след което те да бъдат гласувани от съветниците на предстоящата общинска сесия, която ще се проведе на 18.09.2015 г. Направено бе предложение от Петър Станев, директор на Държавния архив, сградата да бъде включена за саниране.

В края на миналия месец, местните парламентаристи приеха на първо четене имението в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие. То предвижда включването на 13 нови обектни предложения. Сред тях са подлез за квартал "Грамада", хотел с трибуни при стадион "Христо Ботев", спортна база в местността "Ягоденица" в село Зелен дол, изграждане на релсово пасажерско транспортно съоръжение с въжено задвижване към м. "Зайова поляна", основен ремонт на Зоопарк- Благоевград и възстановяване и рехабилитация на градски парк "Ловен дом" с прилежащата към него сграда на Обсерваторията. Обектите са избрани със стратегическо значение за жителите на града.


Още по темата: общо новини по темата: 2
06.08.2015 »
18.07.2013 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: