Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Общински съвет Благоевград не избра председател на второто заседание
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:01 / 29.11.2019Коментари (0)432
©
Общински съвет Благоевград не избра председател на второто заседание, извънредна сесия се свиква на 6 декември. 

Общински съвет Благоевград проведе днес от 09,30 часа второ заседание, в зала "22 септември“. По решение на съвета заседанието премина под ръководството на най-възрастния общински съветник Христо Ковачки.

Редовната сесия бе проведена при следния дневен ред:

По първа точка -  изказване на гражданина Иван Шинлаков, който е председател на ЖСК "Младост“, ул. Иван Михайлов №11.

По точка втора, избор на Председател на Общински съвет Благоевград се проведоха две тайни гласувания. На първото  бяха предложени двама кандидати: Рашко Динков от листата на Земеделски съюз "Ал. Стамболийски“ и лидерът на ПП “Партия на зелените“ Андон Тодоров. Седемчленна комисия с председател Кирил Илиев проведе тайния избор. Отчетени са 5 недействителни бюлетини. И двамата кандидати получиха по 18 гласа. При второто тайно гласуване предложените кандидати са също двама: Рашко Динков от листата на Земеделски съюз "Ал. Стамболийски“ и Любен Милев от листата на БСП. Никой от двамата кандидати не събра необходимото мнозинство от 21 гласа и на второто гласуване. Отчетени са 15 недействителни бюлетини. За Рашко Динков гласовете са 17, а Любен Милев получи 9 гласа.

По точка трета от дневния ред бе прието предложение от кмета инж. Румен Томов и Общински съвет Благоевград даде съгласие за кандидатстване на община Благоевград по проект "Подкрепа за деца и младежи в риск и техните семейства.“

По точка четвърта, след поименно гласуване бе прието предложение  за кандидатстване на Община Благоевград по проект "Изграждане и функциониране на съвременен младежки център“ по Финансовия механизъм на  Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2014-20121 г.“.

По точка пета Общински съвет Благоевград след гласуване дава съгласие Община Благоевград да кандидатства с проектно предложение "Въвеждане на мерки за подобряване на енергийната ефективност в сградата на отдел "Държавен архив“-Благоевград по процедура на директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Съгласно Закона за местно самоуправление и местна администрация Общински съвет Благоевград даде съгласие кметът инж. Румен Томов да участва в заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК и да представлява общината.

Общински съвет Благоевград гласува промяна на бюджета и инвестиционната програма на Община Благоевград за 2019 г. и изменение на финансиране на част от обектите в инвестиционната програма.

След гласуване бе взето решение за свикване на извънредно заседание на Общински съвет Благоевград на 06 декември 2019 година от 09,30 часа при проект за дневен ред:

1. Избор на председател на Общински съвет Благоевград.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: