Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Община Благоевград с рекорден бюджет от 124 млн. лв. за 2023 година
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:50 / 25.08.2023Коментари (0)409
© Фокус
Общински съвет одобри Бюджет 2023 година на Община Благоевград, предаде репортер на "Фокус“. Той възлиза на стойност 124,2 млн. лева. 79 млн. лева от тях са от държавно делегирана дейност, а 45 млн. лева са от местни приходи.

Пред журналисти кметът Илко Стоянова заяви, че бюджетът е изключително балансиран. "Към момента не виждам нещо, което да ни притеснява“, каза още той.

Преди гласуването за изказване бе допуснат кандидатът за кмет на "Продължаваме промяната“ в Община Благоевград Методи Байкушев. Той призова местните парламентаристи да не приемат бюджета и да го върнат за преработка от Общинска администрация, така че да не се допуска дефицит от 23 %. По думите на Байкушев, бюджетът, който се предлага е предизборен, като се предвиждат харчове, които да удовлетворят колкото се може повече хора, но без да се мисли за минусите, които ще се получат.

"Този дефицит ще бъде покрит със заеми. С този бюджет предлагате, в края на годината общинския бюджет да бъде на минуса 98 хил. лв. Харчим страшно много, а няма с какво да покрием тези разходи. Ясно е, че целта е да се похарчи колкото се може повече предизборно, за да може повече хора да са доволни. Бюджетът е най – важния инструмент за правене на политики“, подчерта Байкушев.

Той заяви, че първоначално е искал да кръсти бюджета "Хляб и зрелище“, но всъщност той е само "зрелище“, защото в Благоевград отдавна нямало "хляб“.

От своя страна кметът Илко Стоянов каза, че няма да влиза в предизборен диалог с Методи Байкушев, това щял да направи, когато започне предизборната кампания. Тогава щял да отговори на всички негови въпроси и притеснения.

По време на дебата бяха коментирани и други важни теми, свързани с бюджета, сред които необходимите средства за изпълнение на Наредбата за стимулиране на раждаемостта в Благоевград, за която са предвидени 400 хил. лв. Стана ясно, че са необходими още около 100 хил. лв., с които да се навакса допуснатото закъснение, като кметът подчерта, че се работи за намирането на вариант за осигуряване на необходимите пари, без да се пипат други бюджетни звена.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: