Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Община Благоевград с още 9 готови за подписване договори за саниране
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:19 / 24.02.2015Коментари (0)972
© Blagoevgrad24.bg
Община Благоевград продължава да реализира договори по "Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради". След като през изминалата седмица бяха подписани първите 10 договора, включени в тристранно споразумение между общината, областна управа и Българска банка за развитие, само до дни ще бъдат реализирани още девет. Това стана ясно, след проведена комисия в община Благоевград, която разгледа 12 преписки, от които девет заявления са с положителна оценка и в рамките на два дни ще бъдат подписани за безвъзмездно саниране. Следващата комисия на община Благоевград ще се проведе този петък- 27 февруари 2015г.

Общинското ръководство апелира гражданите, които имат готови заявления за интерес и финансова помощ, да ги подават в Деловодството на община Благоевград, за да може да се премине към следващи действия. "До този момент по списък имаме регистрирани 74 сдружения и са постъпили още 11 заявления за регистрация", каза зам.-кметът по строителството и сигурността в община Благоевград Антоанета Робева. Тя допълни, че е важно, желаещите да осъществят саниране на жилищата си да следват и призива на програмата: "Първи по време, първи по право". "Колкото по- бързо бъдат реализирани Сдруженията и бъдат попълнени всички необходими документи, толкова по- бързо ще бъдат подписани и договорите са саниране. Експерти от община Благоевград продължават да разясняват на гражданите стъпките за регистриране на сдружение и са на разположение за въпроси при попълването на документи", каза още Антоанета Робева.

Попълването на документи за учредяване на сдруженията е безплатно. То се извършва на място в община Благоевград- в Деловодството на общината (партерен етаж), Културно- информационния център, по предварително заявено присъствие на специалист от общината на общи събрания (поне един ден предварително), като информация може да бъде получена и на следните телефони 073/ 86 78 21 - Даниела Паризова, и 073/ 88 44 37- Ваня Гатева, експерти от община Благоевград.

"Информация за заявените искания за финансиране по "Национална програма за енергийна ефективност" могат да бъдат намерени на сайта на Българска банка за развитие в сектор "Енергийна ефективност", където най- много заявления са подадени от община Благоевград", каза зам.-кметът Робева. Жителите на Благоевград ще могат да намират всяка нужна за тях информация относно процеса на работа по програмата на сайта на община Благоевград- www.blgmun.com. На началната страница има специално създадена платформа- Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, която включва брошурата, процедура за извършване на оценка на подадените заявления, попълнени примерни образци на документите за подаване, образци на документите за подаване и новини.


Още по темата: общо новини по темата: 125
28.03.2024 »
07.03.2024 »
01.03.2024 »
01.03.2024 »
29.02.2024 »
29.02.2024 »
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: