Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Община Благоевград представи отчет на Бюджета и инвестиционната програма за 2015г.
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:09 / 22.07.2016Коментари (0)384
©
Председателят на Общински съвет - Благоевград Радослав Тасков направи отчет на Бюджета, инвестиционната програма на Община Благоевград, сметките за средства от Европейския съюз и състоянието на общинския дълг за 2015 година. На отчета присъстваха заместник-кметовете на Община Благоевград по икономика и финанси Иво Николов, по европейски проекти и програми Зорница Кралева и по строителството и сигурността инж. Янко Янков.

Пред представители на местната общност, културни институции и други, председателят на ОбС разясни как са изразходвани средствата, заложени в Бюджета за предходната година. Той даде подробна информация, както за приходната, така и за разходната му част, като категорично бе отбелязан положителния прираст в бюджета на Община Благоевград. По време на отчета стана ясно, че собствените приходи бележат умерени темпове на ръст. През 2015 г. собствените приходи са нараснали със 7% спрямо предходната година. Изпълнението на приходите за 2015 г. са 25 346 307 лв. на община Благоевград и показва ръст спрямо 2014 г. - 20 732 794 лв, т.е увеличение в размер на 18%.

Нарастването се дължи на подобрената събираемост на имуществените данъци, неданъчните приходи и в частност такса битови отпадъци. С тези средства се финансират местните дейности и дофинансират делегирани държавни дейности.

Председателят на местния парламент Радослав Тасков представи и отчета на средствата от Европейския съюз. Презентация представи нагледно инвестиционната програма на Община Благоевград. Сред обектите, включени и реализирани по време на програмата са основен ремонт на отоплителната инсталация на ОДЗ 1, изграждане на детска площадка на ОДЗ № 3 - филиал с. Покровник. Първи етаж от сградата на бившето І-во ОУ бе реконструирана във филиал на детска градина № 1. Подменени бяха всички дървени врати и прозорци, както и ВиК и ел. инсталациите. Демонтиран бе старият, изгнил дървен паркет и на негово място бе положена изравнителна циментова замазка и ламинат. Всички помещения бяха измазани и боядисани. Изградени бяха отделни санитарни възли за децата и за персонала, обслужващ детското заведение. На централния вход бе изградена и рампа за инвалиди, осигуряваща безпроблемния достъп до детската градина от хора и деца с увреждания. Отоплението се осъществява посредством нови алуминиеви радиатори и многослойни тръби с алуминиева вложка. На мястото на старите осветителни тела бяха монтирани нови луминисцентни. Изграден бе евакуационен изход и евакуационно осветление, както и пожароизвестителна инсталация. Изпълнена бе външна топлоизолация на етажа от сградата и топлоизолация на пода на помещенията. В програмата бе включен и основният ремонт на ограда на СОУ "Иван Вазов", основен ремонт на помещение за готвене в V-то СОУ "Георги Измирлиев", ремонт на спортна площадка, намираща се в двора на VІІІ-мо СОУ "Арсени Костенцев", преустройство и промяна на предназначението на част от сградата на VІІІ-мо СОУ "Арсени Костенцев" от "проход" в "зала за кетъринг и хранене" и от "склад" в "кафе-павилион", находящи се в УПИ V - 30, кв. 35 по плана на ж.к. "Еленово 1", изграждане на ограда VІІІ-мо СОУ "Арсени Костенцев". Цялостната презентация визуализира детайлно извършените СМР дейности и изграждането на нови обекти през 2015г.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: