Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Областният управител прилага ирландско ноу-хау за заетост
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:15 / 29.10.2014Коментари (0)484
©
Подробна информация за иралндско ноу-хау за заетост ще бъде предоставена на областна администрация Благоевград. За това се разбраха вчера на работна среща областния управител Димитър Димитров и ирландският посланик Н. Пр. Джон Бигър.

"В Ирландия от години са създадени организации, които разпределят работните места така, че процентът на безработица сред населението да бъде почти еднакъв както в големите центрове, така и в малките населени места. Изградена е здрава връзка между университетите и професионалните учебни заведения, от една страна и работодателите от друга. По този начин се осигуряват работни места за младите още докато са на студентската или училищна скамейка, каза ирландския посланик".

"В България, след 90-а година, предприятията, които осигуряваха работни места постепенно замряха. Работодателите предлагаха все по-малко и малко свободни работни места, най-вече заради загуба на пазарите в Русия и усложнената икономическа обстановка. Сега, макар трудно и бавно тази връзка започва да се възстановява, затова бих се радвал да ни предоставите необходимата информация и взаимстваме от ирландския опит", каза Димитър Димитров.

Посланик Бигър сподели, че за първи път посещава Благоевград и се надява при следващо негово посещение да стигне от София до тук по магистрала. "За мен е чест, че съм тук, при вас, осъзнавам, че позицията Ви на областен управител, в днешните трудни дни е много отговорна, предизвикателствата и проблемите, с които трябва да се справяте ежедневно огромни", каза още Джон Бигър. "Ситуацията в момента наистина не е лека, работим в условията на негласувана актуализация на бюджета. Въпреки това се справяме с възникващитепроблеми", увери посланик Бигър областния управител Димитров.

След работната среща, областният управител и ирландския посланик бяха гости на церемонията по връчването на награди на победителите в конкурса "Сърце и слово срещу наркотиците", организирана от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, в памет на ирландската журналистка Вероника Герин.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: