Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Областният управител на Благоевград върна поредно решение на Община Благоевград, кметът Стоянов гневен: "Това е книжен тероризъм"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:18 / 30.05.2023Коментари (0)457
©
Областният управител на Благоевград Стоян Христов върна поредно решение на Община Благоевград, което стана повод за гневен коментар от страна на кмета Илко Стоянов. По време на пресконференция той съобщи, че областният управител е върнал решението за Индустриалната зона в Зелен дол, с което пречи за развитието на Благоевград, предаде репортер на "Фокус“.

По думите на Стоянов, Областна администрация води война срещу Община Благоевград, която прераства в книжен тероризъм. Градоначалникът отбеляза, че ще сезира президента Румен Радев и Министерски съвет за случващото се в Благоевград и опитите на Областна администрация да пречи на Общината. "Ако в проекта за парк "Бачиново“ можеше да има политика, то когато посегнеш на Индустриална зона – това вече е тероризъм“, категоричен бе Стоянов.

Той подчерта, че съвместно с Общински съвет са направили всичко възможно, за да може Община Благоевград да влезе в сроковете и да кандидатства за изграждането на Индустриална зона. Припомняме, че в Благоевград се предвижда изграждането на две Индустриални зони – едната в Зелен дол, другата в парк "Македония“, където ще бъде създаден високотехнологичен парк.

Кметът Стоянов уточни, че въпреки, че областния управител е върнал решението за Индустриална зона в Зелен дол, на заседанието на Общински съвет на 31 май, общинските съветници ще го прегласуват. Градоначалникът допълни, че към Благоевград проявяват интерес инвеститори от Тайланд, Германия и Косово, на които е трябвало да бъде представена презентация на Индустриалната зона в Зелен дол. Това е трябвало да се случи на 2-ри юни, но заради върнатото решение ще се наложи отлагане на презентацията. Все пак кметът ще се срещне с потенциалните инвеститори. Той посочи, че интерес към Индустриалната зона имат и благоевградски компании, които искат да разширят дейността си.

Друга тема, която бе коментирана по време на пресконференцията, бе програмата за санирането като стана ясно, че са подадени общо 80 заявления. 70 от тях вече са обработени, очаква се до края на деня и другите да бъдат, за да може Община Благоевград да подаде всичко в срок.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бивш преподавател в Югозападния университет със скандални разкрития за корупционни практики
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: