Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
ОДК - Благоевград носи злато и грамоти от всеки фестивал през лятото
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:22 / 10.07.2014Коментари (0)167
©
Възпитаниците на Обединен детски комплекс - Благоевград печелят медали и грамоти във всички национални прояви през лятото. Подготвени отлично от своите ръководители, младите надежди на Благоевград утвърждават името на общината като извор на таланти в сферата на изкуството, науката и спорта. С успехи са изпълнени и първите дни на лятната ваканция.

Кирил Георгиев от школата по математика се класира на първо място и спечели златен медал и сребърна купа за цялостно представяне в І международен турнир "Математика без граници". Турнирът се състоя в края на юни в Несебър. Участие в него взеха представители на 6 държави - България, Русия, Китай, Азарбейджан, Казахстан и Узбекистан. До финалния кръг бяха допуснати 520 ученици. Благодарение на отличната си подготовка под ръководството на ст. учител по математика в ОДК Латинка Стойкова във финалния кръг участваха Кирил Георгиев, Тодор Митов и Георги Терзиев. Общо спечелените награди в турнира от благоевградските математици са два златни медала, шест бронзови и една сребърна купа.

Освен добри математици, ОДК-Благоевград доказа, че е възпитал и добри музиканти. Талантливите певици от школата по народно пеене към ОДК с ръководители Димана и Боян Боянови се представиха блестящо в VІІІ международен фолклорен конкурс "Пауталия" , който се проведе от 27 до 29 юни в Кюстендил. Те участваха в категория "Народни песни", индивидуални изпълнители до и над 18 години. Катя Новакова се прибра със златен медал, а Мария Георгиева със сребърен медал при момичета до 18 г. В категория над 18 г. пък първото място грабна Яница Боянова.

Международният фолклорен конкурс "Пауталия" е включен в Културния календар на Министерство на културата и в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби за 2014 г. Тази година в него взеха участие над 2500 изпълнители от България, Македония и Сърбия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофа с президента на Иран
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: