Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
ОДК - Благоевград носи злато и грамоти от всеки фестивал през лятото
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:22 / 10.07.2014Коментари (0)166
©
Възпитаниците на Обединен детски комплекс - Благоевград печелят медали и грамоти във всички национални прояви през лятото. Подготвени отлично от своите ръководители, младите надежди на Благоевград утвърждават името на общината като извор на таланти в сферата на изкуството, науката и спорта. С успехи са изпълнени и първите дни на лятната ваканция.

Кирил Георгиев от школата по математика се класира на първо място и спечели златен медал и сребърна купа за цялостно представяне в І международен турнир "Математика без граници". Турнирът се състоя в края на юни в Несебър. Участие в него взеха представители на 6 държави - България, Русия, Китай, Азарбейджан, Казахстан и Узбекистан. До финалния кръг бяха допуснати 520 ученици. Благодарение на отличната си подготовка под ръководството на ст. учител по математика в ОДК Латинка Стойкова във финалния кръг участваха Кирил Георгиев, Тодор Митов и Георги Терзиев. Общо спечелените награди в турнира от благоевградските математици са два златни медала, шест бронзови и една сребърна купа.

Освен добри математици, ОДК-Благоевград доказа, че е възпитал и добри музиканти. Талантливите певици от школата по народно пеене към ОДК с ръководители Димана и Боян Боянови се представиха блестящо в VІІІ международен фолклорен конкурс "Пауталия" , който се проведе от 27 до 29 юни в Кюстендил. Те участваха в категория "Народни песни", индивидуални изпълнители до и над 18 години. Катя Новакова се прибра със златен медал, а Мария Георгиева със сребърен медал при момичета до 18 г. В категория над 18 г. пък първото място грабна Яница Боянова.

Международният фолклорен конкурс "Пауталия" е включен в Културния календар на Министерство на културата и в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби за 2014 г. Тази година в него взеха участие над 2500 изпълнители от България, Македония и Сърбия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Евровизия 2023 г.
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: