Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
"Нарисувай безопасност" в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:29 / 16.05.2016Коментари (0)333
©
"Нарисувай безопасност" е инициатива на Сдружение "SOS-ПТП", с подкрепата на Община Благоевград, която дава възможност да се постави акцент върху актуалната и наболяла тема за пътната безопасност, в и извън населените места, този път през погледа на деца на възраст 10-12 години и да се постигнат реални резултати за повишаване уменията на учениците, когато са сами навън. Кампанията е посветена на глобалната международна седмица по безопасност на движението и ще се проведе средата на месец май като в същото време ще даде официален старт на националната дарителска кампания на Сдружение "SOS-ПТП" - "Дари Безопасност".

"Дари безопасност" има за цел да събере парични средства, с които да бъдат изградени площадки по безопасност на движението в детски градини и училища, с цел да се повишат знанията и уменията на децата и да се провеждат практически занятия на открито за тяхното утвърждаване.

За съжаление през 2015г. България е загубила общо 29 деца на възраст от 0 до 17 години, а други 1088 са ранени в пътни инциденти. Отнасяйки се със загриженост към големия брой загинали и ранени деца, Сдружение "SOS-ПТП" цели подобряване качеството на обучението по безопасност на движението чрез обединяване на активно теоретично и практическо обучение. Площадките по БДП дават уникална възможност на учениците ежедневно да утвърждават и развиват знанията и уменията си за правилно и безопасно пресичане, позволява организиране на масови викторини и състезания, които допълнително стимулират децата да подобрят и разширят знанията си.

За участие в изложбата са поканени ученици от 5-ти 6-ти клас от всички основни и среднообразователни учебни заведения в гр. Благоевград, които да нарисуват рисунка на тема "Пътна безопасност".

Рисунките ще бъдат събрани и представени за продажба на символична цена от 10лв. в благотворителна изложба към кампанията "Дари безопасност" в Общински младежки дом гр. Благоевград от 17-ти до 20-ти май.

Със събраните средства Сдружение "SOS-ПТП" ще изгради площадки по Безопасност на движението в местните училища, избрани обективно, чрез жребий.

До момента, Сдружението е финансирало и изградило две такива площадки в гр. Бургас- в СОУ "Княз Борис I" и ЦДГ "Златното ключе"/ същата е изградена със съдействието на Ротари клуб -Пиргос/.

Програма за провеждане на Благотворителната изложба "Нарисувай безопасност" в Общински Младежки дом гр. Благоевград

17-20 май 2016г.

17 май 2016г. от 18.30ч. Официално откриване на изложбата;
18 май 2016г. 17.30-19.30 часове са посещаване на изложбата, в които ще има представител на Сдружение "SOS-ПТП" с възможност за дарения и закупуване на рисунки.
19 май 2016г. 17.30-19.30 часове са посещаване на изложбата, в които ще има представител на Сдружение "SOS-ПТП" с възможност за дарения и закупуване на рисунки и закриване на изложбата.
20 май 2016г. 17.30-19.30 часове са посещаване на изложбата, в които ще има представител на Сдружение "SOS-ПТП" с възможност за дарения и закупуване на рисунки и закриване на изложбата.
21 май 2016г. публично обявяване на събраната сума от дарения.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Крал Чарлз е болен от рак
България в еврозоната
Абитуриентски балове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: