Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Наградиха победители в XIX Национален ученически празник "За хляба наш…“
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:25 / 27.04.2017Коментари (0)1604
©
С официално награждаване бе закрит XIX Национален ученически празник "За хляба наш...". Отличията връчи заместник-кметът по строителство и сигурност на oбщина Благоевград инж. Янко Янков. Той поздрави всички участници от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Заместник-кметът награди младите творци, които са написали есета в първата категория "Есе и разказ". Първо място спечели Ванина Калъпсъзова, ученичка от 11 клас в ПГ "Пейо Яворов", град Петрич. Втората награда бе запазена за Александра Стайкова от 10 клас в ПГ "Пейо Яворов", град Петрич. На трето място бе класирано есето "Първият хляб" на единадесет годишната Магдалена Борисова от 104 ОУ "Захари Стоянов", град София.

В различните категории участниците бяха оценени от компетентно жури от специалисти в областта на науката и изкуството. Една от новостите, която бе въведена тази година бе оценяването на категорията "Есе и разказ". За първа година Комисията отличи анонимни разработки на участниците.

Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград получи една от най- ценните награди в категория за "Драматизация". Тя отиде при децата от театрална школа "Щурчо" под ръководството на Юлия Дживджорска.

По време на двата конкурсни дни децата на Благоевград и региона се представиха своите знания, умения, разработки, есета, проекти, драматизация. Участниците научиха много за традициите и направата на свещената храна и мериха сили в различни състезания.

Програмата беше богата и разнообразна. Учениците с интерес се включиха в участието на кулинарно-практическо състезание и в сценичното представяне на обреди и драматизации. В програмата бе включено защита на научни разработки по темата "Никой не е по-голям от хляба", където децата с добри доводи и знания застанаха зад разработените презентации.

XIX Национален ученически празник "За хляба наш..." се организира със съдействието на Община Благоевград, Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, РУО-Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Евроизбори 2024
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Застреляха Алексей Петров
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: