Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Над 350 нарушения на обществения ред са извършени през 2015 година в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:10 / 02.02.2016Коментари (0)548
© Blagoevgrad24.bg
Служителите на звено "Сигурност, охрана и обществен ред" са констатирали над 350 нарушения в Благоевград през 2015 година. Това показва справка от съставените актове от общинско звено "Сигурност, охрана и обществен ред". Само за месец януари на настоящата 2016 година са съставени 60 акта за нарушения. По- голяма част от тях са за неправомерно паркиране,престояване, преминаване, което е в разрез с разпоредбите на НООСОР, нарушаване на обществения ред, забранено паркиране на превозни средства с животинска тяга по централно транспортни артерии и други. 

Благодарение на звено "Сигурност, охрана и обществен ред" в Община Благоевград са се увеличили съставените актове на нарушителите, както и бързината за тяхното своевременно залавяне съвместно с ОД на МВР- Благоевград. Служителите на Община Благоевград охраняват денонощно града, като се отзовават и на подадени сигнали на "горещия телефон' на Община Благоевград 073 / 88 44 34.
 
Община Благоевград напомня на жители и гости на града, че всяко нарушение на Наредбите се наказва с глоба съответстваща на вида на проявата. За нарушаване на забраната за унищожаване на общинска собственост като тротоари, зелени площи, площади, декоративни пешеходни плочници и др. чрез движение, паркиране, домуване или по друг начин от пътни превозни средства, поставяне на сергии или други тежки предмети се налагат санкции между 50 и 500 лева за повторно нарушение. 

Контролът по изпълнение на Наредбите за опазване на реда и обществения ред се възлага на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, началника на РПУ и началника на РСПАБ-Благоевград. Те определят със Заповед комисия, която да съставя актове при установяване на нарушения. Всеки издаден акт и наказателни постановления се водят в регистър.

Сумите по влезлите в сила наказателни постановления се превеждат по определена банкова сметка на общинския бюджет до 10-то число на следващият месец. При несвоевременното им внасяне, дължимите суми ще се събират принудително по реда на чл. 237 б "в" от ГПК. Установяването на нарушенията, налагането на глоба на местонарушението, издаването, обжалването и изпълнението на наказателните постановления става по реда, предвиден със Закона за административните нарушения и наказания.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: