Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Мъжът, който бе наклеветен от Камбитов, проговори
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:22 / 06.11.2019Коментари (0)4153
© bTV
Мъжът от клипа, който разпространи бившият кмет на Благоевград, е подал жалба в полицията. Причината - Янко Попдимитров заяви, че е нарочен, че купува гласове в изборния ден и това, по думите му, не е истината, съобщи bTV.

След изборния ден бившият градоначалник Камбитов (ГЕРБ), който загуби на балотажа на изборите, пусна в социалните мрежи запис, в който се виждат Попдимитров, брат му и друг мъж - новоизбраният общински съветник от листата на БСП Бисер Стойчев. Камбитов твърди, че те се занимават с търговия на гласове и то пред една от изборните секции в града.

Попдимитров обаче беше категоричен, че това е клевета: "Паркирах си автомобила, до мен беше паркирал съвсем случайно Бисер Стойчев. Разменихме няколко думи".

Той разказа, че представената размяна на пари в клипа всъщност е било предаване на ремонтиран телефон срещу заплащане от 30 лева. Попдимитров имал сервиз за телефони и брат му си дал апарата за ремонт.

"Аз вадя телефон - давам му на брат ми. Телефонът беше за ремонт. Заплати ми ремонтчето... Имам магазин на главната улица в Благоевград. Знаете ли какво е - всеки да те оприличава на някой цигански барон. Имам семейство, имам деца и си изкарвам парите по съвсем честен начин", разказа още благоевградчанинът.

По думите му никой от екипа на Камбитов не се е свързал с него, след като видеото е било разпространено. Попдимитров вече е подал жалба срещу неизвестен извършител.

На 3 ноември досегашният градоначалник пусна видеото във Фейсбук профила си и написа:

"А ето така се прави, за да вземат властта с всички средства! Вижте наглата размяна на пари пред кметството на село Изгрев, Благоевград в деня на изборите. Видеото е депозирано като сигнал в полицията от щаба на ГЕРБ. Виждат се многократно паления автомобил на съветника от БСП и партньор на Злата Ризова, Бисер Стойчев, и лицата, които броят дадените им пари. Стойчев и Ризова в момента подкрепят кандидата на БСП Румен Томов. С такива средства се води в резултатът. Скъпи съграждани, излезте и гласувайте, не позволявайте хора. които днес ви купуват, утре да ви продадат за жълти стотинки..."

Около самия Камбитов преди втория тур се разрази скандал с видео, което беше пуснато в интернет - на него се вижда как танцува със залепена на челото банкнота. Лично лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че той е загубил заради това изборите, след като водеше на първия тур и след 8 години управление на града.

"Яд ме е за Благоевград, много ме е яд. Какво ли не се направи там, какво ли не. Казах на Камбитов още преди изборите, че ще загуби. Същото казах на санданския кмет Кирил Котев и на Георги Икономов в Банско. Камбитов спечели първия тур, но след тези танци с педесетолевка на челото и с пурата, които излязоха в интернет, само за седмица стопи 15%. Събрах ги при мен и Котев, Камбитов и Икономов. Те казаха - ще спечелим, дайте ни шанс да пак да участваме. Партията ги подкрепи", заяви премиерът.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: