Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Млада благоевградчанка дари косата си за направата на перуки за онкоболни
Автор: Ливия Кукова 10:14 / 07.02.2024Коментари (0)354
Личен архив
19-годишната благоевградчанка Антоана Филчева, която в момента е първокурсничка по фармация в София, се раздели с близо 40 см. от своята коса и я дари за направата на перуки за хора с онкологични заболявания, предаде Blagoevgrad.bg.

В навечерието на Световния ден за борбата с рака на гърдата, който отбелязахме на 4 февруари, младото момиче посетило един от фризьорските салони в Благоевград, където с помощта на фризьора Александър Филипов и неговия екип успели да доведат благородното начинание до финала.Пред Blagoevgrad24.bg Антоана сподели, че косата си е дарила към Асоциация "Промени живота си сега!".

"Моята цел през последните 2 години бе да "отгледам“, метафорично казано, коса с дължина над 30 сантиметра. Отрязахме около 38 – 40 сантиметра от косата ми под формата на плитка, след което я поставих в прозрачен плик със специален формуляр и я изпратих на посочен адрес. Важно за самото даряване е, че косата трябва да е около и над 30 сантиметра, не трябва да е боядисвана, къдрена или химически третирана“, каза още тя.

Младото момиче допълва, че не й е било трудно да опази косата си максимално естествена, въпреки че нейните връстнички често прибягвали до промени в косите си.

"Да, трябваше да се ограничавам, тоест никога през живота си не си бях боядисвала косата, изправяне и къдрене при мен имаше максимум два – три пъти в годината и то само за специални поводи, като например абитуриентския ми бал.

След бала, вследствие на третирането при направата на професионална прическа, косата ми беше по-изтощена. Наложи се да я подстрижа няколко сантиметра и да изчакам отново да порасне, за да достигна необходимата дължина“, обясни Антоана Филчева.

Студентката добави, че да дари косата си е било кауза за нея, която си поставила преди няколко години.

"За мен смисъла на живота е да правим другите щастливи. По този начин аз дарявам себе си с щастие, след като виждам възможност да помогна на някого, било чрез косата си или по друг начин. Моето послание е да предаваме добро, защото доброто крепи човек и то ще ни помага и съпътства през целия живот“, подчерта Антоана Филчева.

След години пазене на косата, за да завърши целта си успешно, днес 19-годишното момиче е с изцяло нова визия и златни кичури в косите, а семейството, близките и приятелите ѝ не само, че приемат промяната добре, но и се радват, че в България има млади хора, които са готови да жертват себе си и личната си суета, за да направят някой друг човек щастлив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: