Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Министър Кралев и кметът Камбитов откриха важно обучение в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:06 / 07.12.2017Коментари (0)1260
©
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и областният управител Бисер Михайлов откриха обучение на тема "Бъдеще в Европа- Какво предстои?". Инициативата се проведе в зала "22 септември" в Благоевград, като на форума бяха обсъдени ползите и предизвикателствата пред България по повод председателството на Съвета на Европейския съюз. 

Кметът д-р Камбитов приветства министър Кралев и присъстващите и изрази убеждение, че България ще изпълни мисията си успешно. "За нас е удоволствие да бъдем домакини на тази среща "Бъдеще в Европа - Какво предстои. Само след броени дни поемаме председателството на съвета на Европейския съюз. От една страна това е голяма отговорност, голямо предизвикателство, но в същото време ни дава и големи възможности. Отговорността я поехме, предизвикателствата ще ги преодолеем, възможностите трябва да ги реализираме. Благодаря на министър Кралев и екипа му, че избраха Благоевград за тази среща. Смятам, че за това е натежал фактът, че Благоевград е млад град, тук има и много добре изградена спортна инфраструктура. Само за последните 6 години, изградихме спортни зали, реновирахме интерната, направихме нов плувен комплекс, десетки спортни площадки. В момента изграждаме стадион. Стремим се да създаваме условия за всички желаещи да спортуват. Важно е да отбележим, че всички тези бази се поддържат и предоставят за ползване на спортните клубове безплатно. Смятам, че много малко общини в България имат такава практика" каза в част от приветственото си слово кметът д-р Атанас Камбитов. Той допълни, че в Благоевград се организират множество турнири от национален и международен характер.

В свое приветствие министър Красен Кралев потвърди, че е избрал Благоевград за това обучение, защото Благоевград е един от най-младите градове в България "Искам да благодаря на г-н Камбитов на областния управител, за сътрудничеството, което имаме през последните години. Бихме могли да направим още много неща, които да бъдат в помощ на спортните клубове. Смятам, че Община Благоевград е един от най-добрите ни партньори", каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

На срещата присъстваха областният управител Бисер Михайлов, заместник - кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, представители на спортни клубове, неправителствени организации и граждани.

Модулите на обучението бяха представени от Виктория Славкова, бъдещ ръководител на РГ "Спорт" - подробности за приоритетите на Българското председателство в сектор "Спорт"; събития в България, Веселина Георгиева, бъдещ секретар на РГ "Младеж" - подробности за приоритетите на Българското председателство в сектор "Младеж"; събития в България. Водещ на срещата бе Ралица Мутафчиева. По време на обучението, бе засегната още и темата, свързана с добрите практики и възможностите за реализация чрез програма "Еразъм + Спорт". В края на обучението се проведе дискусия за обсъждане на приоритетите в сферата на младежта и спорта за Българското председателство на Съвета на ЕС.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Борба за влияние в Близкия Изток
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: