Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Междуучилищен конкурс под надслов "ЖИВей ЗДРАВословно“ се организира в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:06 / 21.04.2017Коментари (0)586
©
Конкурс "ЖИВей ЗДРАВословно" се организира от Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните - Благоевград и Регионална здравна инспекция- Благоевград. Целта на инициативата е да насочи младите хора към алтернативи, които биха им позволили да развиват своите възможности и талант. Идеята на състезанието е да покаже верния път на младото поколение и как да избягват факторите, които отнемат свободата и здравето.

Презентирането на дейностите от конкурса "ЖИВей ЗДРАВословно" и награждаване на победителите ще се извърши на 28 април 2017 г. от 10.30 часа в зала № 5 на Община Благоевград.

"ЖИВей ЗДРАВословно" показва правилния избор на подрастващите. В надпреварата взимат участие деца на възраст между 10 и 18 години. Всички ученици се представят с различни творби - картини, презентации, колажи и кулинарни творби. Те участват групово и/или индивидуално в четири различни категории.

Конкурсът засяга темите за тютюнопушенето, алкохола, здравословното хранене и показва тяхното влияние върху човека и човешкия организъм. Четвъртата категория включва физическа активност, със състезание по народна топка и футбол, която цели да покаже положителните резултати върху човека от спорта. Спортният турнир между отборите на четвъртокласниците от ІІІ ОУ "Д. Талев" ще се проведе от 9:00 часа на 24 април и 26 април 2017 г. в зала "Хандбал" на Спортен интернат - Благоевград.

В Категория "Тютюнопушене" участват ученици от СУИЧЕ "Св. Кл. Охридски" гр.Благоевград сред ученици на възраст 10 - 15 години. Участието в конкурса е индивидуално и групово. В категория "Алкохол" участват ученици от 10-тите класове в VII СУ "Кузман Шапкарев" гр.Благоевград. С категория "Здравословно хранене" се представят учениците от ПГТЛП "Г.Делчев" гр.Благоевград с ученици от (9 - 11клас). Те ще проведат кулинарно шоу под надслов "Храни се здравословно" на 25.04.2017 г. от 10.00 часа, с отборно участие.

Номинираните творби от категория " Тютюнопушене" и "Алкохол" ще бъдат изложени в Младежки дом Благоевград и във фоайето на РЗИ Благоевград през месец май, 2017 г.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Решения на Общинския съвет в Кюстендил
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: